Meggyőző újévi rajt

Magabiztos győzelemmel kezdték az újévet a veszprémi futsalosok a forduló előtt még jobb pozícióban álló MAFC-BME együttese ellen.

Nagyszerűen kezdődött a mieink számára a mérkőzés, hiszen szép támadás végén Tar kezdte meg a gólgyártást a 3. percben. A hazaiak hasonló kombináció végén válaszoltak egy perccel később. Gulyás „Gulyi” Márk az 5. percben egy higgadt emeléssel vette vissza a vezetést és elindította az „FCV hengert”. A csapat rendkívül koncentráltan és fegyelmezetten fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását. A 10. percben Tatai hozta kihagyhatatlan helyzetbe Boromisza Dánielt. A 13. percben Gulyi ismét beköszönt, távoli bombája talált utat a kapuba. A 4:1-es előny láttán Angulo mester a kapuslevitellel próbálkozott, amit remekül védekezett le csapatunk. Sőt, Reveland a sok remek védése mellett a 16. percben a saját kapujából rúgta a hazaiak üres kapujába a labdát. Igaz, hogy még ebben a percben egy megpattanó lövésből szépített a BME. Mielőtt elhihették volna a hazaiak, hogy van keresnivalójuk ezen az estén, Szabadfi is feliratkozott a góllövők listájára egy szép támadáskombináció végén. A félidőt 6:2-es, megérdemelt előnnyel zártak és vonultak pihenőre a veszprémiek.


Fotó: archív

Madarász János nem hagyta, hogy kiengedjenek a fiúk a második játékrészre sem, így hasonló iramú mérkőzést láthatott a publikum. A BME mindent egy lapra feltéve ismét emberelőnyös felállással próbálkozott. Az FCV kemény lábmunkával és remek helyezkedéssel védekezett és a 25. percben Tatai egy labdaszerzés után higgadtan emelt a kapuba. A 32. percben remek szögletvariációt fejezte be Boromisza Gábor révén, sőt Tatai másodszorra is a kapuba ívelte a labdát és beállította az önmagáért beszélő 3:9-es végeredményt. A hátralévő időben a mezőnyben folyt a játék, a vendégek igyekeztek labdát tartani, a hazaiak hitehagyottan próbálkoztak az eredmény szépítésével.

- Összességében profi hozzáállással, remek taktikával, rendkívül fegyelmezett védekezéssel magabiztosan győztük le a bajnokság egyik jó csapatát és stabilizáltuk helyünk a tabella első felében. Jó volt látni, hogy a fiataljaink is szépen fejlődnek Madi keze alatt és egyre jobb játékkal hálálják meg neki a bizalmat. Szép volt fiúk, hasonló hazai folytatás remélünk január 20-án hétfőn 18.30-kor hazai pályán a DEAC ellen - értékelt Rajki Tamás ügyvezető elnök.

MAFC-BME Docler Akadémia - 1. Futsal Club Veszprém 3:9 (2:6)

Budapest, MAFC Sportcsarnok. Vezette: Farkas (Solymosi, Herbály)

MAFC: Laucsek - Kulik, Szeghy, Sivák, Rajnay, csere: Tyukász (kapus), Andorka, Fehér, Kertész, Csernai, Apatini, Máthé, Ragadics
Vezetőedző: Marco Angulo

Veszprém: Reveland - Bényi, Tar, Marton, Boromisza D., csere: Sárdi (kapus), Tatai, Boromisza G., Gulyás, Szabadfi, Finta, László
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Sivák a 4. és a 16, Kulik a 25. percben, illetve Tar a 3., Gulyás az 5. és a 13., Boromisza D. a 10., Reveland a 16., Szabadfi a 17., Tatai a 25. és a 32., Boromisza G. a 32. percben.