Igazságos döntetlen

Kétszer is vezetett az 1. FCV a Berettyóújfalu ellen, majd gól nélküli második félidőt követően megosztoztak a pontokon a csapatok.

Bátran kijelenthető, hogy az élvonalbeli futsal-bajnokság 18. fordulójának rangadóját Veszprémben vívták, hiszen a negyedik helyezett fogadta a tabella második helyén álló Berettyóújfalut.


Képgaléria a cikk végén

A várakozásoknak megfelelően alakult az összecsapás első periódusa: zömében vendéglábakon vándorolt a játékszer, a Mezei Vill saját térfelére kényszerítette a bakonyiakat. Igaz, az első két nagyobb lehetőség mégis a mienk előtt adódott egy-egy kontra után, Tihanyi kapus azonban mindkét lehetőségnél túl tudott járni a veszprémiek eszén. Nem úgy a 8. percben, amikor Finta harcos labdaszerzése és -tartása után Boromisza Dániel bevágta a vezető gólt.

Vendég időkérést követően a bajnokságban már harmincegy találatnál járó, a 2013-as év legjobb magyar játékosnak választott Rábl egalizált (1–1). De nem akart lemaradni a góllövőlista második helyezettje, a huszonnyolc gólos Tatai sem. A veszprémi „gólzsák” Mudra és Finta szemre is tetszetős összjátéka után lőtt a hálóba. Eggyel a szünet előtt aztán a sokszoros válogatott Trencsényi egalizált újra egy gyorsan elvégzett sarokrúgás után (2–2).

A második játékrészben jóval több helyzetet dolgozott ki a Berettyó, a Madarász-csapat azonban remekül állta a sarat. Ha kellett, önmagunkat sem kímélve vetődtek bele egy-egy lövésbe, piócaként tapadtak ellenfelükre, óriási lelkesedéssel próbálták kompenzálni riválisuk nagyobb játéktudását.

Külön említést érdemel Reveland, aki ziccerek és távoli bombák sorozatát védte, rendre parádés ütemérzékkel jött ki kapujából, s igazi karmesterként irányította a védekezést. Röviden: extraklasszis teljesítménnyel rukkolt elő.

Mindezeknek köszönhetően több találat már nem esett, az 1. FCV bravúros döntetlent ért el Magyarország második legjobb futsal alakulata ellen. A nem mindennapi produkciót vastapssal jutalmazta a meccsre kilátogató csaknem ezer szurkoló.

1. Futsal Club Veszprém - MVFC-Berettyóújfalu 2:2 (2:2)

Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Takács Z. (Futó, Czene-Joó)

Veszprém: Reveland - Tatai, Boromisza G.,Finta, Mudra, csere: Bényi, Tar, Marton, Boromisza D.
Vezetőedző: Madarász János

Berettyóújfalu: Tihanyi - Rábl, Komáromi, Siska, Nagy T., csere: Lovas, Trencsényi, Nagy I., Gál., Dávid, Szabó P., Sánta
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Boromisza D. s 8., Tatai a 12. percben, illetve Rábl a 11., Trencsényi  a 19. percben.
Sárga lap: Boromisza D. a 27. percben, illetve Komáromi a 25. percben.

Képgaléria