Nehéznek indult, sima lett

Két ellentétes félidő közül a másodikban esélyeshez méltóan játszott az 1. Futsal Club Veszprém és végül simán nyerte meg a mérkőzést.

A férfi futsal NBI 20. fordulójában az 1. Futsal Club Veszprém csapata fogadta a Rubeola FC Csömör együttesét.


Képgaléria a cikk végén

A mérkőzés 10 perc késéssel indult, a vendégcsapat kérésére, mégis az az érzésünk támadhatott, hogy a hazaiak maradtak tovább az öltözőben. Fáradt hazai adogatások után, a 4. percben egy kontra végén Jenei Ottó megszerezte a vezetést a csömöri együttesnek. (0-1) A mieink első félidei teljesítményéről mindent elmond, hogy az első helyzetre egészen a 6. percig kellett várni. Ezt a kimaradt lehetőséget a Rubeola góllal büntette meg, Maruzsi Máté találatánál már 0-2 állt az eredményjelzőn. (0-2)

A 14. perc környékén Madarász mester kért időt, hogy egy kis életet leheljen a veszprémi játékosokba, majd ezt követően akadtak is helyzetei csapatunknak, gólt azonban nem sikerült szerezni. Így némi meglepetésre, kétgólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő első perceiben sem csökkenhetett a veszprémi szurkolók vérnyomása, sorra rontottuk el a lehetőségeinket, az 5. percben pedig a kihagyhatatlant is sikerült kihagyni, a kaputól félméternyi „messzeségből” sikerült mellélőni a ziccert. Semmi sem jött össze!

Aztán ami nem ment összjátékból, azt megoldotta egy csömöri védő hatalmas hibája, ami után Boromisza Gábor kotort a hálóba. Történt mindez a 29. percben, volt még idő tehát felzárkózni. Mindez sikerült is, egy percen belül két gólt szerezve fordította meg a mérkőzést az 1. Futsal Club Veszprém! Előbb Boromisza Dániel egyenlített a 34. percben (2-2), majd a 35-ben Tar finom emelése után már a hazai csapat volt előnyben. (3-2)

A veszprémi henger kezdett beindulni, a vendégcsapat pedig fáradni látszott, aminek eredményeképpen Boromisza Gábor talált be a 36. majd a 39. percben (5-2), magabiztossá téve a mieink előnyét. Ekkorra már a hazai szurkolók is megnyugodhattak. Hiába hozta le a kapusát a csömöri gárda a 36. perctől, a győzelem már nem forogott veszélyben. A végére maradt még egy slusszpoén, Tatai a végső dudaszó előtti másodpercben vágta a hálóba a labdát, ezzel kialakítva a 6-2-es végeredményt.

Összességében elmondhatjuk, hogy borzalmas első félidőt követően, a másodikban magukra találtak a srácok, és a papírformát igazolva, be tudták húzni a mérkőzést. Felejthető első félidő után Boromisza Gábor mesterhármasa kárpótolta a szurkolókat.

A vendégcsapatból kiemelendő a kapus Varsányi Áron, aki fiatal kora ellenére remekül állta a sarat a vendégek kapujában, amit a hat bekapott gól ellenére is bátran állíthatunk.

Csapatunk következő mérkőzésére pénteken kerül sor a Dunakeszi Kinizsi otthonában, reméljük jobb játékkal, de ott is sikerül győzelmet ünnepelni. Hajrá Veszprém!

1. Futsal Club Veszprém - Rubeola FC Csömör 6:2 (2:0)

Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Herbály (Antal, Kovács P.)

Veszprém: Reveland - Bényi, Boromisza D., Tar, Marton, csere: Kasza (kapus), Boromisza G, Tatai, Gulyás M., Mudra, László, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

Csömör: Varsányi - Nagy R., Jenei, Tősér, Zoufal, csere: Dénes, Maruzsi, Horváth B., Tvaruska, Horváth G.
Vezetőedző: Balogh István.

Gólszerzők: Boromisza G. a 29. a 36. és a 39., Boromisza D. a 34., Tar a 35., Tatai a 40. percben, illetve Jenei a 4., Maruzsi a 6. percben.
Sárga lap: Boromisza G. a 24. percben, illetve Jenei a 13. percben.

Képgaléria