Értékes döntetlen Dunakeszin

A Boromisza-testvérek góljaival 3-3-as döntetlent játszott az 1. Futsal Club Veszprém a Dunakeszi vendégeként egy végig élvezetes és kiegyenlített mérkőzésen, így egy ponttal gazdagodva tovább őrzik harmadik helyüket a tabellán a veszprémiek.

Igazi rangadó várt az 1. Futsal Club Veszprém csapatára a Futsal NBI 21. fordulójában. Csapatunk ugyanis a Dunakeszi Kinizsi otthonába látogatott, ahol egy csapatnak sem könnyű a dolga. A dunakesziek ezen az estén búcsúztak a másodosztályt megnyerő második számú csapatuktól, az NBI-es csapatuk pedig mindenképpen szerette volna átvenni a harmadik helyet a tabellán. Ennek megfelelően meg is adták a módját a hazaiak, természetesen telt ház fogadta a csapatokat. A kivonulás előtt azonban még sor került egy mini Dér Heni koncertre, az ünnepélyes kezdőrúgást pedig Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa végezte el, akit ma valószínűleg jobban megtapsoltak, mint a közeljövőben bármikor is fognak a megyeri úton.

A mérkőzést a Veszprém kezdte jobban, a második percben egy sarokrúgás után Boromisza Dániel lőtt nagy gólt kapásból. 0-1! A bekapott gól felpaprikázta a hazai csapatot, aminek eredményeképpen Temesi Norbert révén ki is egyenlített a Kinizsi. (1-1)

A következő mintegy tíz percben nagyjából kiegyenlített volt a játék, helyzetek adódtak mindkét oldalon, újabb gólra azonban egészen a 12. percig, amikor is Boromisza Gábor vágta a kapuba a labdát, ismét megszerezve ezzel a vezetést a veszprémieknek. (1-2)

Gólra góllal válaszolt a Kinizsi, mégpedig nem is akármilyennel, Safar lehetetlen szögből lőtt óriási gólt, ismét egalizálva ezzel az eredményt. (2-2) Sokáig nem maradt adós a válasszal a Veszprém, még ugyanabban a percben ismét magukhoz ragadták a vezetést a vendégek! (2-3)


Fotó: archív

Nagyon pörgött a meccs ezekben a percekben, a Dunakeszi a kapufát is eltalálta, elszalasztva ezzel a lehetőséget, hogy ismét kiegyenlítsen. Ami ekkor még nem, az sikerült a 19. percben Feketének, aki kapusunk lábai között gurított a kapuba. (3-3). Döntetlen állásnál vonulhattak tehát pihenőre a csapatok.

A második félidőt aktívabban kezdték a vendégek, néhány perc után azonban ismét kiegyenlített lett a játék. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, nem is akármekkorák, előbb a veszprémiek jutottak kapufáig, majd a dunakesziek rendeztek kisebb tüzijátékot a vendégek kapuja előtt.

Az utolsó előtti percben egy egyértelmű büntetőt nem kapott meg csapatunk, amit a vendégszurkolók nehezen emésztettek meg, teljesen érthetően. Az utolsó percben még Madarász időt kért, majd a Dunakeszi támadott lehozva a kapusát, újabb gól azonban nem született, így a már az első félidőben kialakult eredmény maradt a végeredmény is.

Összességében igazságosnak mondható a döntetlen, két remek csapat nagyszerű mérkőzését láthattuk, akik a jövőben még biztos nagy csatákat fognak vívni egymással. Hajrá Veszprém!

Dunakeszi Kinizsi Futsal - 1. Futsal Club Veszprém 3:3 (3:3)

Dunakeszi, vezette: Kujbus (Varga, Szuromi)

Dunakeszi: Tóth Gy. - Kun, Safar, Temesi, Varga Cs., csere: Hacker (kapus), Csopaki, Fekete, Horváth N., Horváth Sz., Hosszú, Kovács I.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Veszprém: Reveland - Bényi, Tar, Boromisza D., Marton, csere: Finta, Tatai, Boromisza G., Szabadfi, Mudra, László, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Temesi a 5., Safari a 14., Fekete a 19. percben, illetve Boromisza D. a 2., Boromisza G. a 12. és a 14. percben.