Felkészülési nagyüzem

A téli alapozást követően felkészülési mérkőzésekkel hangolt a tavaszi szezonra a VFC férfi labdarúgó csapata, győzelmek és vereségek is születtek.

A 2014- es év első felkészülési mérkőzésén Weibel Dávid kettő és Pavliczky Balázs góljaival legyőzte a Szombathelyi Haladás II. csapatát a Veszprém FC. Jugovits Lajos csapata feledhető első félidő után, remek második játékrészt produkált. Gyors, szélen vezetett kontra támadásokkal győzték le Tóth László együttesét.

A második mérkőzést a Hévíz otthonában játszották Hevesi-Tóthék, itt a hazaiak 4-2-re nyertek. Az FGSZ Siófok csapatától 4-1 arányban vereséget szenvedtek a bakonyiak. A Veszprém gólját Kálmán Tamás szerezte.

A harmadik találkozón Jugovits Lajos csapata remek mérkőzést produkált a Péti MTE ellen. Gyors, szélen vezetett kontra támadásokkal győzték le a házigazdákat. A veszprémi gólszerzők: Kovács Krisztián és Weibel Dávid kétszer volt eredményes.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Az élvonalban szereplő Lombard Pápa otthonában 1-0 arányban kikaptak a vendégek. Jugovits Lajos csapata taktikailag fegyelmezett játékot mutatva, remekül védekezett és veszélyes ellentámadásokat vezetett, amelyeket követően 2-3 alkalommal komoly gólszerzési lehetőséggel zárt. A Veszprém FC kiváló játékával a mérkőzés több periódusában is eltüntette a csapatok közötti két bajnoki osztálynyi különbséget.

Az utolsó felkészülési mérkőzést Tatabányán játszották le, ahol 7:1-re kapott ki a VFC. Jugovits Lajos csapata nem tudta azt a taktikailag fegyelmezett játékot mutatni, amit a Lombard Pápa ellen. A Veszprém FC több kezdőjátékosát nélkülözte sérülés miatt. Bozsik Péter csapata nagyon motiváltan játszott, rengeteg helyzetet alakítottak ki, remekül játszottak, megérdemelten nyertek ilyen arányban is. A Veszprém FC gólját Ács Martin szerezte - számol be a klub honlapja.

Jugovits Lajos együttese a tabella nyolcadik helyéről várhatja a tavaszi szezont (7 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség), amely a hétvégén meg is kezdődik.

Március 2-án, szombaton 14:30-kor Balatonfüredre látogat a veszprémi csapat, az ősszel a Balaton-partiak 6-1 arányban múlták felül a bakonyiakat.