Hosszabbítottak a sikeredzővel

A NB I-ben és a Magyar Kupában is kiváló idényt futó 1. Futsal Club Veszprém három évvel meghosszabbította Madarász János vezetőedző szerződését.

Nem túlzás azt állítani, hogy minden előzetes várakozást felülmúl a megyeszékhely élvonalbeli futsalcsapata, amely a harmadik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát, a Magyar Kupában pedig az elődöntőig menetelt. A sikerekben elvitathatatlan szerepe van Madarász János edzőnek, aki profizmusával, szakmai felkészültségével és hihetetlenül pozitív személyiségével szárnyakat adott a társaságnak. A magyar válogatottsági rekorder irányításával igazi sikertörténet a gárda 2013/14-es idénye, amely a következő három esztendőben tovább íródhat.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

- Mindkét fél maximálisan elégedett a másikkal, így nagyon könnyen mentek a tárgyalások, melyek végén 2017 nyaráig szóló szerződést írtunk alá. Csak pozitívumokat mondhatunk Madarász Jánosról, aki rögtön az első veszprémi évében letette a névjegyét és azonnal bebizonyította, hogy mind erkölcsileg, mind szakmailag ő a megfelelő ember a céljainkhoz. Ő a legnagyobb igazolásunk - hangsúlyozta Rajki Tamás.

A klub ügyvezető elnöke elmondta: a kiváló eredményekre való tekintettel számítottak arra, hogy a szakember felkelti más csapatok érdeklődését is. A most megkötött kontraktus egyúttal a külvilág felé is jelzés, hogy hosszútávon számítanak az edző munkájára.

- Elkezdődött egy nagyon magas szintű szakmai munka, melynek köszönhetően nagyon sikeres idényt futunk. Bármi is történjen annak hátralévő részében, elmondható, hogy taktikailag és mentálisan is óriásit léptünk előre. Az eredményeinkkel nagyon magasra tettük a mércét, mi azonban továbbra is hosszú távú célokban gondolkodunk, tehát a sikerek ellenére sem fogalmaztunk meg irreális elvárásokat vezetőedzőnk felé - húzta alá a klubvezető, aki arról is beszélt, hogy szeretnének olyan alapokat lerakni, amely sportág jövőjét biztosítja. Ezért „Madi” jövőre a nagycsapat mellett bekapcsolódik az utánpótlásképzésbe is.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

- Nagyon megtisztelő, hogy ilyen távon gondolkodik a személyemben a vezetőség. Kiváló munkakapcsolatban állok velük, illetve a játékosokkal is, s nagyon büszke vagyok rá, hogy ők is ezt gondolták. Megkérdezték tőlem, hogy mit szólnék, ha hosszabb távú szerződést tennének elém, én pedig gondolkodás nélkül aláírtam. Nagyon büszke vagyok erre és nagyon köszönöm nekik a bizalmat - reagált Madarász János, aki elismerte, valóban hallott érdeklődőkről, de konkrét tárgyalásokig nem jutottak el.

- Biztosítottam a vezetőimet, hogy eszem ágában sincs elmenni. Olyan dolgokat kaptam ugyanis tőlük emberileg, amelyeket nem tudtam volna itt hagyni, s nem lettem volna képes kijátszani őket. Hatalmas dolgokat szeretnénk együtt véghezvinni. Nem titkolom: idővel ennél is hosszabb terminusban gondolkodom, noha, tudom, hogy semmi sem tart örökké. De ha ez megvalósul, kinevelhetünk olyan játékosokat az utánpótlásunkból, akiket fel tudunk hozni a csapathoz. Ennek örülnék a legjobban, mert ez minősítené a leginkább a munkánkat - emelte ki a tréner, majd hozzátette: nem beleszólni fog az utánpótlás-neveléssel jelenleg is foglalkozó Finta Péter és Németh Gábor munkájába, hanem konzultálni szeretne velük, illetve segítené őket meglátásaival.