Visszatértek!

A Veszprémi Úszó Klub (VUK) Senior csoportja a hétvégén Békéscsabán szerepelt egy Nemzetközi Senior Úszóversenyen. A csapat a tavalyi év őszén kezdte meg a felkészülést a VUK színeiben Karak csoport néven.

A Veszprémi Úszóklub színeiben az 1980-as, 1990-es években fantasztikus eredményeket elérő gyerekek mára szülőként, az élet különböző területein tevékenykednek. Olyan volt úszók alkotják a csapat gerincét mint Kiss Judit Veszprém kétszeres úszó olimpikonja vagy Varga Zoltán, aki ifjúsági olimpikonként öregbítette a klub hírnevét.

A csapat tagjai mind volt versenyzők Bartalus Szilárd, Bartha Gábor, Cseresznyés Péter, Papp Gergő, Bolvári Ádám és Vattai András akik mindannyian korcsoportos országos bajnokok és csúcstartók voltak az elmúlt 30 évben. Külön kiemelendő Vattai András személye aki amellett, hogy jelenleg a VUK 5-7éves kezdő csoportjánál besegít az edzések és az oktatás levezetésében még a gyerekek számára példát mutatva résztvesz a Seniorok edzésein is. "András bácsi" érmeit látván a gyerekek büszkén és nagy elánnal vetették magukat vízbe a hétfői edzésen.

A Békéscsabai Versenyen a Csapat tagjai 7 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek kimagasló időeredményekkel. A gyorsúszó és vegyesúszó váltókat pedig megnyerték. A Senior csapat edzői a Veszprémi Úszóklub két nagytudású szakembere, a VUK vezetőedzője Balogh János és a VUK másodedzője a szintén volt versenyző Hudi Zsanett. A csapat komoly biztatást és segítséget kapott a Vuk edzőitől, volt Úszóktól és a Veszprémi Úszóklub jelenlegi sportolóitól az ő szüleiktől.

A Senior Úszósport Magyarországon 25 éve van jelen, Magyarország több Senior világbajnokkal és világcsúcstartóval rendelkezik. Veszprém eddig a Senior úszósport térképén nem szerepelt, most az egész ország felfigyelt a csapatunkra. Sok Sikert és kitartást a Senior Úszóknak! Hajrá VUK! Hajrá Karak!