Veszprémben elvárás a címvédés

Az utóbbi öt kiírásban győztes Veszprémnél elvárás, hogy megnyerje a férfi kézilabda Magyar Kupa hétvégi, pécsi négyes döntőjét, ugyanakkor a Szeged trónfosztásra készül.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az eseményt felvezető sajtótájékoztatón megjegyezte: úgy véli, már az elődöntők izgalmasak lesznek és nem borítékolható, kik jutnak fináléba.

"A pécsi négyes döntő remek nyitánya a szezon hajrájának" - utalt Vetési arra, hogy a Veszprémre és a Szegedre még nemzetközi kupameccsek várnak, majd következhet a válogatott számára a szlovénok elleni, júniusi vb-selejtező.

A vezetőedzők közül Carlos Ortega, a Veszprém trénere elmondta: tőlük elvárás a címvédés, de már a Gyöngyös elleni elődöntő sem lesz könnyű. Juan Carlos Pastor (Szeged) kiemelte: szereti a kupahangulatot, első célnek a Tatabánya legyőzését tartja, a döntőben pedig szerinte extrát kell nyújtani a sikerhez.

Debre Viktor (Tatabánya) elismerte, hogy a Szeged a favorit az elődöntőben, de a Tisza-partiakon a teher, illetve egymeccses párharcban nagyobb esélye van az ő csapatának is. Hozzátette: céljuk, hogy a következő szezonban is indulhassanak nemzetközi kupában. Gulyás István (Gyöngyös) elmondta: nem kergetnek hiú ábrándokat, igazából a cél a harmadik hely megszerzése. Jelezte: a keretében több sérült, beteg van.

A jelenlévő játékosok közül a veszprémi Nagy László úgy vélte: a lecke fel van adva, most a hétvégére kell összpontosítaniuk, nem pedig a közelgő Bajnokok Ligája-negyeddöntőre. "Nincs lehetőség a hibázásra, mert akkor elúszik a kupa" - mondta a világklasszis átlövő.

A szegedi Vadkerti Attila úgy fogalmazott: a kupa varázsa, hogy egy adott meccsen bármi előfordulhat. Csapata céljának azt nevezte, hogy elhódítsa a Magyar Kupát, de a legfontosabb, hogy először az elődöntőben győzzön.

A gyöngyösi Sándor Ákos szerint ötven százalék az esélyük, hogy elérjék a bronzérmet, míg Marosi László tatabányai klubelnök azt szeretné, ha csapata elkerülné a negyedik helyet.

A rendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó kiemelte: a tavalyi rendezés nagy siker volt a Lauber Dezső Sportcsarnokban, így ismét örömmel vállalták a házigazda szerepét. Hozzátette: rengeteg jegy elkelt már, nagy az érdeklődés.

A Dalkia férfi Magyar Kupa szombati elődöntőjében 14 órakor az MKB-MVM Veszprém találkozik a B.Braun Gyöngyössel, majd 16 órától rendezik a Grundfos-Tatabánya és a Pick Szeged összecsapását. Vasárnap 10.30-kor lesz a bronzmeccs, 12.50-kor pedig a döntő.

Az örökranglista:
22-szeres győztes: Veszprém
7-szeres: Bp. Honvéd
6-szoros: Szeged
4-szeres: Elektromos, Rába ETO
3-szoros: Bp. Spartacus
2-szeres: Bp. Dózsa, Tatabánya
1-szeres: Vörös Meteor, FTC, Vasas, Debrecen, Dunaferr

Az utóbbi tíz kiírás győztesei:
2013: Veszprém
2012: Veszprém
2011: Veszprém
2010: Veszprém
2009: Veszprém
2008: Szeged
2007: Veszprém
2006: Szeged
2005: Veszprém
2004: Veszprém