Öt dobogós helyezés

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának második, szegedi fordulóján sikeresen szerepeltek a veszprémi versenyzők.

Ismét egy nagyszabású Amatőr Küzdősport Gála része volt a verseny. A Grappling Liga forduló mellett Muay Thai és Amatőr MMA verseny is zajlott a csarnokban. Négy páston mentek a grappling mérkőzések, egy ketrecben és ringben az MMA és Muay Thai küzdelmek.

A három verseny egymást is erősítette, ennek köszönhető, hogy a II. Szeged Grappling Bajnokság rekordot döntött, most volt a legtöbb nevező csapat, versenyző és most rendezték meg a legtöbb kategóriát. Bebizonyosodott, hogy a korosztályok sűrítése és a súlycsoportok bővítése indokolt volt, az egyes kategóriák így is feltöltődnek és könnyebb az átjárás is közöttük. Örvendetesen sok a fiatal és a női, leány versenyző is.

A háromszázat meghaladta a három versenyszám versenyzőinek a száma, így az orvosi vizsgálat sok időtt vet el, ennek lett az eredménye, hogy közel dél volt már, mire a négy tatamin megkezdődtek a mérkőzések. A szokásos három versenyszám, a Gi, NoGi és Combat Grappling mellett ezen a versenyen mutatkozott be a Cage Grappling, mely grappling a ketrecben.

A II. Szeged Grappling Bajnokságon 32 klub 189 versenyzője 250-nél is több nevezéssel indult. A verseny főbírája Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László volt. A verseny bírái Fekete Sándor, Merkert Zoltán, Herle Zsolt, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, dr. Boromisza Péter voltak. A segítők húsznál is többen voltak, jöttek Veszprémből, Hatvanból és Kecskemétről. Köszönjük az egész napos áldozatos munkájukat!

A versenyen 57 kategóriában küzdöttek a versenyzők. Kiosztották a rangsor pontokat is, a legtöbbet 61,5 pontot a Grizzly Grappling Team szerezte, második 48,5 ponttal a Tatami Centrum, harmadik lett 35 ponttal a Miskolci Ju Jitsu Egyesület. Rangsor pontot azok a versenyzők kapnak, akik a kategóriájukban kétszer győztek: I. helyezését 7 pont, II. helyezését 4 pont, III. helyezésért 2 pont, IV. helyezésért 1 pont jár, ha hátrébb végez, akkor 0,5 pont.

A veszprémi versenyzők közül Sándor József NoGi senior 85 kg-ban 1. helyet, a felnőttek között 4.helyet szerzett . Faragó Attila NoGi felnőtt 105 kg-ban 1. helyen végzett, Nyíri Zsombor NoGi felnőtt +105kg-ban 2 . lett. Szabó Sándor Combat felnőtt 85 kg a 2. helyez szerezte meg. Mesterházi Marcell NoGi ifjúsági 66 kg-ban állhatott fel a dobogóra, 3. lett.

Forrás: globalgrappling.hu