Női kézi MK: Cél a bronzérem

2014. április 25-26-án Dabason kerül sor a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjére, amelyen a Veszprém Barabás célja megismételni a tavalyi bravúrt.

Sorozatban tizedszer nyerheti meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, ám legnagyobb hazai riválisa, az FTC is szeretné megszerezni az elsőséget.

A trónkövetelő - a 11 kupasikerével az örökrangsort vezető Vasas mögött második - Ferencváros jól ismeri a csarnokot, hiszen korábban a BL-ben és a KEK-ben itt fogadta ellenfeleit.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC szakosztályelnöke az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: először is szeretnének döntőbe jutni, majd ott a tavaly szeptemberi formát hozva legyőzni a címvédőt.

Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke "viszontválaszában" jelezte: nem akarnak a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert a következő három, három és fél hét dönti el, milyen lesz számukra a szezon megítélése. Az ETO az MK négyes döntője után egy héttel a Bajnokok Ligája Final Fourban, majd az NB I fináléjában érdekelt.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Pitz András, a siófokiak, és Tenk Gábor, a veszprémiek képviselője egyformán abban reménykedik, hogy csapatuk a harmadik helyet megszerzi, s így a következő idényben a nemzetközi kupában szerepelhet. A Veszprém tavaly bronzérmes volt.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke megjegyezte: külön örül annak, hogy a bajnoki döntőbe is bekerült Győr és FTC mellett a bajnoki középmezőny (Siófok) és az alsóház (Veszprém) egy-egy csapata is ott lehet a Final Fourban.

"Nagy csatára számítok, hiszen a Magyar Kupa harmadik helye is európai kupaindulási jogot érhet" - tette hozzá.

Az MK négyes döntőre kétnapos jegyek válthatók 3000, 4000 és 5000 forintos áron.

A sajtótájékoztatót "meglátogatta" a horvátokkal közös decemberi női Eb kabalaállata, egy rókalány, amelynek a szervezők nemzetközi (angol) nevet keresnek. A névadó játék június 10-ig tart.

A Ringroup női MK négyes döntő programja (Dabas)

péntek:
elődöntők:

Veszprém Barabás-Duna Takarék - FTC-Rail Cargo Hungaria 17.00
Siófok-Galérius Fürdő - Győri Audi ETO KC 19.00

szombat:
a 3. helyért 12.00
döntő 14.00

A Magyar Kupa mérkőzéseit élőben közvetíti a Sprtklub.