Vasárnap bajnokot avatunk?

Egy lépés választja el az MKB-MVM Veszprém II. csapatát a bajnoki elsőségtől, ha vasárnap legyőzi a Dabas együttesét, az előző fordulóban gyenge játékkal az Ajkát győzte le.


Képgaléria a cikk végén

Csoknyai István együttese fegyelmezetten kezdett a kiesés elől menekülő ajkai csapat ellen, a 9. percben 5-3-ra vezetett, majd a vendégek felzárkóztak a 15. percben 7-7-re. A félidő derekáig kiegyenlített volt a küzdelem, ekkor a hazaiak 4-0-s szériát produkálva biztos előnyt szereztek a szünetre (18-11).

A folytatásban rákapcsoltak a vendéglátók, kihasználva a vendégek hibáit gyorsan megléptek, a 10. percben 26-15-öt mutatott az eredményjelző. A játékvezetők is „segítettek” a veszprémieknek, hiszen volt, amikor csak négy ajkai játékos volt a pályán (15. perc, 28-17). Ekkor az MKB kapkodva, több technikai hibát vétve játszott, az ajkaiaknál az 50. percben 32-20-as állásnál az edzőjüket elküldték a kispadtól.

Ekkor erőt merítettek, és a játékrész végéig - miközben a vendégek szurkolótábora is megélénkült - faragtak a hátrányukból (36-28). Az MKB győzelme megérdemelt, de második félidei játékáért az ajkaiakat is dicséret illeti.

Május 4-én, vasárnap 17 órakor a Dabast fogadja a Csoknyai-legénység a Március 15. úti sportcsarnokban, érdemes lesz kilátogatni, és belehajszolni a győzelembe a srácokat, hiszen akár a bajnoki címet is megszerezhetik.

MKB-MVM Veszprém - Le Belier KK Ajka 36:28 (18:11)

Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, vezette: Ács, Tóbiás

Veszprém: Kisék Máté, Borbély Ádám (kapusok), Gulás Máté 1, Szeitl László 3, Horvácki Márió 2, Vizes Patrik 3/3, Pásztor Máté 2, Zakics Bence, Kancel Ottó 4, Gyene Norbert 2, Pócz Nagy Dániel 6/1, Priczel Bence 7, Kisék Bence 1, Bonyhádi Tibor 1, Fekete Dávid 1, Ligetvári Patrik 3
Vezetőedző: Csoknyai István

Ajka: Horváth Máté, Körli Norbert, Völgyesi Márk (kapusok), Huszti Ambrus, Földesi Csaba 4, Rozmán Gergő 1, Fábián Balázs, Majdanics László 1, Sipos József 1, Tarlósi Olivér 1, Schmidt Olivér 4, Márkus Dániel 2, Erőss Péter 2, Bajnóczi Máté 3/3, Paár Olivér 9/1
Vezetőedző: Huszti Géza

Hétméteresek: 5/4, illetve 4/4
Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

4

Képgaléria