Karnyújtásnyira volt a bronzérem

Kiélezett csatában, a hosszabbítás utolsó másodperceiben bukta el hazai pályán a mindent eldöntő bronzmeccset az 1. FCV az Aramis ellen. A veszprémi csapat egész éves teljesítményét dicséret illeti.


Képgaléria a cikk végén

Több sebből vérzett a csapat a találkozó előtt, hiszen a maródi sérültek mellett Tar Tamás, Gulyás Márk és Boromisza Gábor (sárga lapok miatt) sem állhatott Madarász János rendelkezésére.

Ennek ellenére a „maradék hadunk” remekül kezdte a találkozót és a több mint ezer szurkoló hamar örülhetett, a 45. másodpercben Finta köszönt be a kapuba, megadva ezzel a mérkőzés alaphangulatát. A 3. percben egalizált a vendégcsapat. A 16. percig lüktető játék folyt, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a kapusok remekeltek. Ekkor az Aramis szerzett vezetést, de hamar jött a válasz, ismét Finta vágta a hálóba a labdát.

Tovább tartott a nyíltsisakos játék és a 19. percben Tatai mattolta a vendégeket egy remek támadás végén. A hazai találatra még az első félidő vége előtt egalizáltak a vendégek, így döntetlennel vonultak a csapatok pihenőre.

A második játékrészben hullámzó játékot láthatott a nagyérdemű mindkét csapatnak voltak jó periódusai. Egy megpattanó labda után az Aramisnál volt az előny és rutinosan tartották is. De a „veszprémi szív” ismét segített és Kasza Viktor labdaszerzése után Szabadfi préselte a labdát a kapuba.

A rendes játékidő végéig már nem is változott a helyzet, következett a 2x5 perc hosszabbítás. Itt már érezni lehetett, hogy mindenki az utolsó energiáit mozgósítja és a biztos védekezésre koncentrálva igyekszik kontrázni. Már úgy nézett ki, hogy megismétlődik a MVFC elleni büntetőpárbaj, amikor a találkozó vége előtt 3 másodperccel betalált az Aramis és ezzel megnyerte a mérkőzést és megszerezte a bronzérmet.

Gratulálunk az Aramis csapatának és köszönjük szurkolóink egész éven át kitartó buzdítását. Nélkületek nem sikerült volna Magyarország 4. legjobb futsal csapatának lenni az idei évben. Gratulálunk a csapatunknak is az idei kiváló teljesítményért! - mondta Rajki Tamás, ügyvezető elnök.

1. Futsal Club Veszprém - Aramis SE 4:5 (3:3, 4:4 - hosszabbítás után)

Veszprém, Március 15. utcai csarnok, vezette: Kovács G. (Rózsa, Stumpf)

Veszprém: Kasza - Finta, Tatai, Boromisza D., Bényi, csere: Weisz, Szabadfi
Vezetőedző: Madarász János

Aramis: Sikur - Frank P., Frank T., Németh P., Roni, csere: Vattamány, Takács, Birinyi, Sámson, Korozmán, Sajbán, Gorjánácz, Szimcsák, Soós
Vezetőedző: Frank Tamás

Gólszerzők: Finta az 1. és a 17., Tatai a 19., Szabadfi a 38. percben, illetve Frank P. a 3., Sámson a 16., Németh P. a 20. és a 30., Roni az 50. percben.

Képgaléria