Két bronzérem a kick-box világkupán!

Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai-Boksz SE versenyzője, május 15-18-án, Szegeden rendezett nyílt világversenyen, két versenyszámban is felállhatott a dobogóra.

A XX. Kick-Box nyilt Világkupán hat küzdelmi versenyszámban, két boxringben és öt páston rendezték a küzdelmeket. A nagyközönség előtt TV-ből is jól ismert, legkeményebb (ringben zajló) K1-es, Low-Kick és Full-Kontact mérkőzések mellett, tatamin Kick-Light, Light-Contact és Point-Fighting küzdősport számokban (ez utóbbi a legtechnikásabb küzdelemnek számít) zajlottak, ahol a Magyar Kick-Box versenyzők kiemelkedőek, a világ legeredményesebb küzdői (budapesti Király Team). Light-Contact és Point-Fighting mindegyikében Bécsi Nikolett súlycsoportjában bronzérmet szerzett. Az érmek átadásán díszvendégként részt vett Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő és Dr. Leyrer Richard, a MOB alelnöke.

Nikolett már a múlt évben is a spanyolországi Taekwondo Világbajnokságon kitűnő küzdelemmel az ötödik helyen végzett (kis különbséggel lemaradva a bronzéremről, Újzélandi ellenfelével szemben maradt alul). Edzője Vajky László elmondta, hogy Niki idei versenyfelkészülése profi módon, jól halad, versenynaptárában az év második felében még több komoly világverseny is szerepel. Következő versenye a két hét múlva rendezésre kerülő, Románia Taekwondo Nemzetközi kupa, ahol szintén több versenyszámban indul. Világkupa eredményével bekerült az országos Kick-Box döntőbe, ahol megerősítheti indulását a szakág Európa-bajnokságán.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook