Lezárul a „Mozdulj!” az egészséges Veszprémért programsorozat

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) 9,2 millió forint uniós támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok - lokális színterek” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 100%-os támogatási intenzitású projektben a sport klub egészséges életmódra nevelő programokat valósított meg Veszprém város területén.

Az atlétikai utánpótlást nevelő szervezet 2012-ben nyújtotta be pályázatát, melyet 2013. szeptember 1-től kezdett el megvalósítani. A szervezet sporttevékenységét kiválóan kiegészítette az inkább fiatalabbak és középkorúak számára szervezett programok, melyek lebonyolításában a VEDAC szakembergárdája is aktívan részt vett.

A projekt keretében az alábbi rendezvények valósultak meg:
- Egészségnap (2014.03.29.),
- Egészséghét (2014.04.24-27.),
- Csoportfoglalkozások az egészséges életmódra nevelés kertében (10 alkalom),
- Különböző, rendszeres sport klubok (zumba oktatás, amatőr futóklub stb.),
- Bajnokságok több sportágban (kosárlabda, kézilabda, teremfoci),
- Baleset megelőzési programok és vetélkedők,
- „Mezei” futóversenyek (2014.03.14, 2014.04.11.).

A projekt keretében továbbá lehetőség volt részt venni egészségügyi állapotfelméréseken, melyeken egy alaposabb vizsgálatot követően még hasznos tanácsokkal is ellátták őket egészségük megőrzése érdekében. Készült továbbá 10 db rövid oktatófilm, melyek a projekt saját weblapján megtekinthetőek, valamint egy hosszú távú stratégiai terv is, mely megvalósításával a VEDAC is hozzájárul a veszprémi lakosok aktív sportéletéhez, és egészségük megőrzéséhez.

A projekt 2014. június 30-án zárul, a fenntartási ideje 3 év, ezért a ebben az időszakban az atlétikai szervezet több olyan programot is fog szervezni, ami nem csak saját sportolóinak, hanem a város bármely lakosának szólnak. Ezekről a programokról a projekt saját honlapján, a www.mozduljveszprem.hu oldalon, valamint a szervezet hivatalos weblapján, a www.vedac.hu oldalon értesülhetnek az érdeklődők.

Kapcsolat és további információk:
Név: Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (8200 Veszprém, Wartha Vince u. 3.)
Képviselő: Németh Attila (ügyvezető)
Telefon: (88) 422-868,
Email: vedac@vedac.hu

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook