Az első felmérők következnek

A korábbinál bővebb keretének köszönhetően a Pannon Egyetem VKK két csapattal vesz részt a Vetési gimnáziumban csütörtökön kezdődő, I. Esély a sportra elnevezésű felkészülési tornán.

Három klub négy együttesének részvételével rendezik meg a héten a szóban forgó tesztviadalt, aminek részletes programja eképpen fest.

Augusztus 28. (csütörtök):
9.30 óra: Pannon Egyetem VKK „A”–C.S.M. Bonneuil (francia)
11.30 óra: Pannon Egyetem VKK „B”–MTK Törökbálint
17.30 óra: Pannon Egyetem VKK „A”–MTK Törökbálint
19.30 óra: Pannon Egyetem VKK „B”–C.S.M. Bonneuil

Augusztus 29. (péntek):
17.30 óra: MTK Törökbálint–C.S.M. Bonneuil
19.30 óra: Pannon Egyetem VKK–Alba Fehérvár (felkészülési mérkőzés)

A gall alakulat trénere az a Krasznai Milán, aki egykoron a királynék városában kosárlabdázott, de immár Franciaországban él. A törökbálintiak legutóbb megnyerték az NB I/B Nyugati-csoportjának alapszakaszát, majd ötödikek lettek a felsőházi rájátszásban. Mivel a Győr-Szol Széchenyi Egyetem nemrég lemondta részvételét az eseményen, a házigazdák két csapatot neveznek, majd a teljes keret péntek este összeméri az erejét az élvonalbeli riválissal, hogy aztán a felek másnap - immár Székesfehérvárott - ismét egymásnak feszüljenek. A helyi sportbarátok nem csak Vertetics Ádámékkal találkozhatnak a létesítményben, hanem az újonnan érkezettekkel, a hajdani válogatott Kámán Tamással, illetve a fiatalokkal, Sipos Ádámmal, Novák Patrikkal, Meghan Popotte-val és Gáll Dominikkel is.

Miután az előző idény végén megbetegedettek és megsérültek felépülése és rehabilitációja jól halad, a veszprémieknél szinte mindenki teljes értékű munkát végezhet. Az egyedüli hiányzó Oltárczy Máté, neki a térdsérülése még nem jött rendbe, ám az irányító jövő héten már bekapcsolódhat a közös munkába. Az eddigi gyakorlásokon nem unatkozott a - holt idényben Hoffmann Balázstól és Szlávik Tamástól elköszönt - társaság, mindenki felvette a ritmust és azonos erőállapotba került. Az alapozás eddig főként a fizikai felkészülésről szólt. A játékosok mind jobb kondícióra tesznek szert, igaz, Petőfi Áron vezetőedzőnél menet közben a csapatrészekkel kapcsolatos teendők is napirenden vannak. Vagyis, kezd kialakulni a taktikai repertoár is.

- A közelgő tornán még tisztábban szeretnénk látni, hogy az újak mire képesek, leginkább hol és miben lehetnek a segítségünkre - mondta Petőfi-edző. Remélem, hogy a jövő héttől teljes kerettel dolgozhatok. Természetesen a következő időszakban is a munkáé lesz a főszerep, sportolóink jövő héten kapják meg a csúcsterhelést. Mind valószínűbb, hogy szeptember második felében elindulunk a zalaegerszegi, 45. Göcsej-kupán, ahol tovább csiszolhatjuk és fejleszthetjük a játékunkat. Hiszem, hogy az NB I/B-s bajnokság október eleji rajtjáig igazi közösségé válik a megújuló, egy poszton tovább erősödhető gárdánk.