Végre láttuk a Veszprémet

A hazai mérkőzés már jól sikerült az MKB-MVM Veszprémnek a SEHA-Ligában, a Vardar Skopje elleni rangadót 31:23-ra nyerte a bajnoki címre leginkább esélyesnek tartott Veszprém.


Képgaléria a cikk végén

A Vardar Skopje ellen kezdte meg hazai szereplését a SEHA-Ligában az MKB-MVM Veszprém KC. Eddig ugyan az összes mérkőzését hozta a magyar csapat, a mutatott játék azonban hagyott maga után kívánni valót, talán a hazai környezetben már felszabadultabban tudnak játszani és hozni a tőlük megszokott kiváló formát.

A mérkőzés kezdetén már látszott, hogy a Veszprémnek visszatért a kőkemény védekezése, viszont a támadásokban továbbra sem jeleskedtek, az első gólt a 6. percben szerezte Chema. Láthatóan jót tett a hazai környezet a csapatnak, az eddigi siralmas kezdetekhez képest jóval lendületesebben játszott, a 8. percben már időt is kért a Vardar edzője. Félidő második harmadáig felvette a kesztyűt a Skopje, a 22. percig felváltva estek a gólok (11-9). A hajrát viszont a hazaiak bírták jobban, négy gólt is szereztek zsinórban, ami megpecsételte a vendégek lelkesedését, 17:12-ről folytatták a mérkőzést a második játékrésszel.

A szünet a vendégeknek kedvezett, igaz, nekik jobban is szükségük volt rá, az első két gólt Gorbok és Dibirov lőtte, Zeitz és Sulic viszont válaszolt is. A 47. percig szépen felelgettek egymásnak a csapatok, minden gólra volt válasza az ellenfélnek. A 42. perctől Ilic aztán vérszemet kapott, egymás után 9 gólt dobott, amiből négy ugyan hétméteres volt, de 15 percig csak ő tudta mattolni Sterbik kapuját. A sorozatos Ilic bombának köszönhetően nyolc góllal el is húzott a hazai csapat, amivel már el is döntötték a mérkőzést.

Mérkőzéstükör

Carlos Ortega: Jók voltunk támadásban, még idő kell Zeitznek és Nillsonnak, hogy a védekezés tökéletes legyen és jobban be tudjanak illeszkedni. Szükség van arra, hogy be tudjanak teljesen illeszkedni, mert minél kevesebb cserét szeretnék végrehajtani. Az előző szezonhoz képest jobb a támadásunk.

Gasper Marguc: A mérkőzés első és utolsó 15 percében nyertük meg a mérkőzést, jó volt a csapat is, a támadásunk Ilic vezérletével nagyon jó volt, a védekezésünk pedig az egész meccsen összeszedett volt.

Raul Gonzalez: Először is gratulálok a Veszprémnek, már most egy nagyon jó csapat, ami tovább fejlődhet, mind támadásban, mind védekezésben nagyon jó teljesítményt nyújtottak ma. Az első félidőben nem tudtunk gyorsan támadni, védekezésünk is rossz volt. A második játékrészben az első 15 percben jobbak voltunk, de a teljes félidőben nem tudtuk tartani.

Alex Dujshebaev: A Veszprém ma egyértelműen jobb volt, az első tizenöt percben nem mi voltunk, sokkal jobban tudunk játszani. Utána a 45. percig jól játszottunk, de elfogyott az erőnk.

MKB-MVM Veszprém - RK Vardar Skopje 31:23 (17:12)

Veszprém Aréna, vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok)

Veszprém: Mikler Roland - Gasper Marguc 1, Nagy László 1, Chema Rodriguez 2, Renato Sulic 4, Momir Ilic 12/5, Iváncsik Gergő 1, csere: Borbély Ádám (kapus), Mirsad Terzic, Schuch Timuzsin, Carlos Ruesga 3, Gulyás Péter 2, Cristian Ugalde 1, Christian Zeitz 3, Andreas Nilsson 1
Vezetőedző: Carlos Ortega

Vardar: Petar Angelov - Matjaz Brumen 4/3, Alex Dusebajev 2, Alem Toskic 4, Igor Karacic 3, Sergei Gorbok 2, Timur Dibirov 5/2, csere: Sterbik Árpád (kapus), Nemanja Pribak 3, Mikhail Chipurin, Ilija Abutovic, Daniil Sishkarev
Vezetőeedző: Raul Gonzalez

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc
Hétméteresek: 6/5, illetve 6/5

galeria_495

Képgaléria