Akad még tennivaló a rajtig

A roppant erős mezőnyt felvonultató Gumiflex 45. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán a Pannon Egyetem VKK felmérhette, hogy kollektívája a közös munka során hol tart.

Noha a veszprémiek játékoskerete a holt idényben megerősödött és a csapatépítésük a remélt ütemben halad, a Zala megyei esemény előtt nem nekik állt a zászló. Miután a tradicionális, nyolc együttest tömörített teszttornán öt A-csoportos gárda is indult, nem volt rajtuk különösebb eredménykényszer. Inkább azon voltak a mieink, hogy tovább csiszolják a játékukat. Végül mindhárom fellépésüket elvesztették, ám kizárólag a bajaiak elleni eredmény miatt lehetnek csalódottak.


Fotó: archív

- Az egerszegiek elleni derbi érzelmekben gazdag volt. A sorainkban többen zalai kötődésűek, a később nem súlyos bokasérülést szenvedett Kámán Tamást pedig ezen az összecsapáson búcsúztatták el a helyi sportbarátok - húzta alá Petőfi Áron, a veszprémiek vezetőedzője. Az élvonalbeli hazaiak három légióssal álltak fel ellenünk, mégis akadtak jó periódusaink, érződött, hogy az elmúlt hetekben fejlődtünk. A második találkozón megilletődötten kezdtünk, aztán a harmadik negyedben remekül teljesítettünk, s ha Kámán velünk van, talán nyerünk is. Mindkét eredményt elfogadhatónak tartom, nem úgy a bajaiak ellenit. Velük szemben főként a fiatalabbak, a rutintalanabbak kaptak helyet. Kíváncsi voltam, hogy mire képesek, nyilván annál többre, mint amit a helyosztón mutattak. Elsősorban a hozzáállásukkal voltam elégedetlen, aminek hangot is adtam. Egy biztos, a bajnoki céljaink eléréséhez többet kell leraknunk az asztalra. Hiszem, hogy többre is képesek vagyunk.

- Nagy dolognak tartom, hogy részt vehettünk a rangos teszttornán, ami valahol jelzi, hogy a veszprémi kosárlabdázás felfelé ívelő pályára került - folytatta a tréner. Erős vetélytársak ellen mérettük meg magunkat. Kezd kialakulni a Vertetics-Kámán-Farkas tengely, de a jó eredményekhez egy jó szellemű társaság is kell. A bajnoki nyitányig (október 3., 19 óra: Oroszlányi SE Lions, idegenben) akad még tennivalónk, dolgoznunk kell, hogy igazán erős és jó csapatunk legyen. Addig vár ránk egy tesztmérkőzés az MTK Törökbálint ellen, ahol precízebbé tehetjük a figuráinkat és feszesebbé a védekezésünket.

Göcsej Kupa

I. forduló: Zalakerámia ZTE-KK–Pannon Egyetem VKK 75-52 (19-13; 20-13; 13-11; 23-15)
Veszprém: Vertetics 3, Gáll 3, Kámán 13, Takács 5/3, Farkas 19/9. Csere: Czakó 2, Nagy, Sipos 4, Popotte 1, Kováts, Kelemen 2, Novák, Soós

II. forduló: Pannon Egyetem VKK–MAFC 77-89 (18-22; 13-25; 23-14; 23-28)
Veszprém: Vertetics 25/3, Gáll 10, Kováts 4, Kelemen, Farkas 20. Csere: Sipos 8/3, Nagy, Czakó 6, Takács 4, Novák, Popotte, Soós

A 7-8. helyért: Pannon Egyetem VKK–Bajai Bácska FKE 57-84 (8-24; 21-22; 15-22; 13-16)
Veszprém: Nagy 9/3, Gáll 11/3, Czakó 15, Kelemen, Takács 8. Csere: Soós, Novák 5/3, Popotte 2, Csifos 7