Kuparajt győzelemmel

Sikerrel vette a Pannon Egyetem Veszprém KK a férfi kosárlabda Hepp-kupa első fordulóját, Sipos Ádámék különösen a második és a harmadik negyedben voltak ellenállhatatlanok.

A veszprémiek a kupasorozat nyitó körében az alacsonyabb osztályú, az NB II Nyugati-csoportjában szereplő hűség városiakhoz látogattak. Az utánpótlás-neveléséről híres ellenfél az előző bajnoki kiírásban megnyerte csoportja alap-szakaszát, ám tavasszal csak második lett a négyes döntőben, a Vertetics Ádámék által az NB I/B első - múlt heti - játéknapján legyőzött Oroszlányi SE Lions mögött.

A vendégek rosszul és fegyelmezetlenül kezdték a kupamérkőzést: a mezőnyből gyengén dobtak, közben ziccereket is hagytak ki, így a hazaiak meglepetésre előnybe kerültek. A folytatásban Petőfi-edző a kulcsembereit is pályára küldte, ennek eredményeként csapata produkciója mind meggyőzőbb lett. A harmadik negyed után mondhatni eldőlt a párharc, a mieink tovább csiszolhatták a bajnoki fordulókra tartogatott figuráikat, s többször is megpróbálkoztak az egészpályás védekezéssel.

Petőfi Áron: Noha sok pontot kaptunk a harmadosztályú riválisunktól, összességében elégedett vagyok a látottakkal. Miután megnyugtató lett az előnyünk, több mindent is gyakorolhattunk a jövő heti, B-Beton Bonyhádi KSE elleni hazai rangadóra.

Casino Soproni Tigrisek - Pannon Egyetem VKK 80-87 (25-14; 11-30; 15-27; 29-16)

Sopron, 100 néző. Vezette: Kucser és Hernicz.

Sopron: Halász 11/3, Posch 12/6, Szeles 5, Erdősi 9, Pethő 21/6. Csere: Lakatos 18/3, Füzi 2, Auer 2, Bujdosó.
Edző: Nagy Tamás.

Veszprém: Nagy 6/6, Kováts 20/12, Gáll 8, Sipos 11/3, Takács 6. Csere: Vertetics 8/3, Kámán 6, Farkas 10, Czakó 10, Kelemen 2, Novák.
Edző: Petőfi Áron.