Három pont helyett három kapott gól

Bár a játék képe alapján a győzelmet is megszerezhette volna a Veszprém FC, mégis egy háromgólos vereségbe szaladt bele idehaza a BKV Előre ellen.


Képgaléria a cikk végén

A Veszprém FC hazai pályán, a szezon első győzelméért lépett pályára a BKV Előre ellen. A BKV Előre csapata a mérkőzés előtt a tabella 6. helyén állt 13 szerzett ponttal. Idegenben 3 meccsen 2 pontot szereztek, ami semmiképpen sem volt biztató a vendégek számára. A hazaiak idén még nyeretlenek, 8 meccs után 3 ponttal szerénykedtek a tabella 16. helyén a találkozót megelőzően, a Veszprém mindhárom pontját otthon szerezte.

A hazaiak kezdték a mérkőzést, majd mindkét csapat igyekezett helyzeteket kidolgozni. A vendég oldalon a 4. percben egy szöglet után kifejelt labdát Mayer Ádám lőtt a kapu fölé, a 7. percben a veszprémiek pedig egy csukafejesből született lesgólig jutottak Skriba szabadrúgásából. A folytatásban a hazaiak többet támadtak, de veszélyesek voltak a vendégek kontrái is. Előkészítésben Pavlitzky és Burcsik jeleskedett, utóbbi több alkalommal helyzetbe is került. A félidő végén, a 45. perben azonban a BKV Előre szerezte meg a vezetést, Juhász fejjel vette be a veszprémi kaput. (0-1)

A második játékrészben Burcsik ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta: bátran építette a támadásokat, sokszor még szabálytalanul sem tudták megállítani, és veszélyesnek bizonyultak a beadásai is, de nem tudta akaratát gólra váltani. Nem úgy a vendég oldalon Huller, aki öt perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A 78. percben a kapus mellett tolta el a játékszert (0-2), majd egy eladott labdát követően látványos kapáslövéssel szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját (0-3). Dobó második kapufája zárta a mérkőzést, melyből a háromgólos vereség helyett sokkal többet is kihozhatott volna a hazai csapat.

Veszprém FC - BKV Előre 0:3 (0:1)

Veszprém, vezette: Mód (Kulman, Rózsás)

Veszprém: Kádár - Hanák,Garai, Császár (Baldauf a 67.), Kuti (Bolla az 56.), Németh E., Nagy B., Burcsik,Tóth L. (Simon a 63.), Skriba, Pavlitzky
Vezetőedző: Simon Attila

BKV Előre: Bozsó - Csikortás (Marczinka a 46.), Nyárasdi, Schmidt (Dobó az 59.), Juhász, Kálmán, Merczel, Boda, Tóth A., Huller, Mayer
Vezetőedző: Soós Imre

Gólszerzők: Juhász a 45., Huller a 73. és a 75. percben.

Forrás: onlajnok.com

5

Képgaléria