Gördülékenyebbé tennék a játékukat

A múlt heti vereség után a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém október 24-én (péntek, 19 óra) a Falco KC Szombathely II. ellen köszörülné ki a csorbát a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában.

A megerősített keretű mieink az évadnyitó - az Oroszlányi SE Lions otthonában aratott diadal (82-94) - után múlt héten a helyi szurkolóknak is bemutatkoztak a Vetési gimnáziumban. A vendég B-Beton Bonyhádi KSE ugyan 65-85 arányú sikerrel térhetett haza, noha csapatunk többször is vezetett 8-10 ponttal. A végén amihez nyúltak, az rosszul sült el, a hibáinkból élt a Bonyhád.

A következő ellenfél a harmadik pozícióban lévő Falco KC Szombathely II. lesz, ők az A-csoportos „nagytestvér” 23 éven aluli tehetségeit tömörítik és a zajló bajnoki szezonban egy fellépésen vannak túl. Azon a találkozón 86-73-ra győzték le a Bajai Bácska FKE-t.

- A tavaszi bajnokkal vívott párharc sajnos tanúbizonyságát adta annak, hogy a kiélezett szituációkra még nem vagyunk felkészülve. Mikor nagyon kellett, képtelenek voltunk kontrollálni a játékot - mondta Petőfi Áron edző. Ha diadalt arattunk volna, akkor sem lennék igazán elégedett. Tudomásul kell venni, hogy a legtöbb gárda megállításához 40 percnyi koncentráció szükséges. Sajnos az utolsó öt percben leromboltuk mindazt, amit az azt megelőző 35-ben felépítettünk. Hiányoztak a kiemelkedő egyéni teljesítmények is. A hozzáállással sem voltam maradéktalanul elégedett, ezért ismét aláhúzom: elvárom, hogy aki pályára lép, az a tudása legjavát adja. Amíg a cserék Oroszlányban sokat tettek hozzá a játékhoz, addig a blokk egyik legerősebb sportköre ellen vajmi keveset.

- Az évad második hazai mérkőzésén már tényleg nyerni szeretnénk - folytatta a tréner. A védekezésen most is nagy hangsúly lesz, hátul stabilnak kell maradnunk. Persze a napokban a támadásainkat is csiszoljuk, különösen a zónával szembenit. Azon vagyunk, hogy gördülékenyebben kosárlabdázunk. Építkezünk, s hiszem, hogy az idő nekünk dolgozik. Remélem, hogy Takács András péntekig felépül a betegségéből, Czakó Tamás szerepeltetése viszont meglehetősen bizonytalan a deréksérülése miatt. A vasiak csapata roppant hajtós, ők is gyakran próbálkoznak egész pályás letámadással, vagyis érdekes összecsapásra van kilátás. Jó csapat látogat hozzánk, de mindent megteszünk azért, hogy logó orral távozzanak a királynék városából.