Fájó vereség

Minden esélye megvolt a győzelemre is, mégis 3:2-es vereséget szenvedett az 1. Futsal Club Veszprém a listavezető Rába ETO ellen.


Képgaléria a cikk végén

Igazi rangadó, rangadó hangulat. Ez az érzése támadhatott annak, aki hétfőn fél hét előtt pár perccel belépett a Március 15. úti sportcsarnokba. A csarnok szépen lassan megtelt, még a kapu mögött is nagyobb létszámban voltak jelen szurkolóink, köszönhetően annak, hogy például a Queen City Ultras is tiszteletét tette a csarnokban ezen az estén.

Felfokozott hangulatban kezdődhetett tehát a listavezető Győr elleni mérkőzés. Az első 5-10 perc egyértelműen a vendégeké volt, ők irányították a mérkőzést, igaz, ekkor még kapura kevéssé veszélyes helyzeteik adódtak. A 9. percben aztán a Veszprém veszélyeztetett, a kapu torkából nem sikerült a hálóba kotorni a labdát, hatalmas helyzet maradt ki. Nem kellett sokat várni a következőre, fél perc sem telt el az előző helyzet óta, amikor is ismét sikerült egy nagy helyzetet kihagynunk. Ha a vezetésnek nem is, de annak mindenképpen örülhettünk, hogy kezdett magára találni az 1. FCV.

A 15. percben aztán mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy gyönyörűen megjátszott akció végén a vendégek hetese, Lódi lőtt Reveland kapujába (0-1).

A vezetés megszerzése után több nagy helyzete is akadt a Rába partiaknak, aztán a félidő vége előtti 1-2 percben konstatálhattuk, hogy legalább annyi helyzetet a mieink is kihagytak.  Egygólos vendégvezetésnél vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőre úgy jött ki a Veszprém (már sokadjára az idei bajnokságban), ahogy egy éremesélyes csapatnak illik hazai pályán, bárki ellen. Támadott a Veszprém, csak a gól hiányzott. A Rába játékosai még kontrát is csak ritkán tudtak vezetni, jobbára csak előre (vagy éppen oldalra) rugdosták a labdákat. Aztán, mint nyári estén a zápor, úgy jött hidegzuhanyként a vendégek második találata, akik egy kontrát mégis megjátszottak, aminek a végén a 25. percben az amúgy is remekül játszó Dróth lőtt a kapuba. (0-2).

Az előbbi nyári záporos hasonlat azonban csak ezután nyerte értelmét igazán. A veszprémi csapatot mintha ez a második bekapott gól felfrissítette volna. A 26. percben Tatai mesteri meglátással lőtt a kapuba (1-1), majd Boromissza Gábor a 27. percben egyenlített is! (2-2).

Már az eddigi történések is az év egyik legjobb meccsévé tehették volna ezt a rangadót, ami azonban ezek után történt, még inkább nyomatékot adhat annak, hogy az év meccsét láthattuk hétfő este (sajnos azonban nem számunkra). A villámgyors egyenlítés után nem állt meg a Veszprém. Sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a Veszprém, de vagy a vendégek kapusa, vagy a kapufa állta útját a veszprémi vezető gólnak. A vendégek nehezen is viselték a veszprémi nyomást. Olyannyira, hogy a 32. percben egy, a vendég részről igazságtalannak vélt bírói ítélet után Palomeque reklamálás után megkapta első sárgáját, majd miután továbbra sem hagyta abba a reklamálást, a másodikat is, így mehetett zuhanyozni. Két percre emberelőnybe kerültünk (az esetnél Reveland is összetűzésbe került a vendég kispaddal, ő is megkapta a második sárgáját, csapattársainak azonban sikerült visszaterelni őt a kapuba, így ő nem jutott a kiállítás sorsára).

Hiába kerültünk emberelőnybe, hiába támadtuk végig szinte a teljes második félidőt, egy véleményes szabadrúgást és a mieink rossz helyezkedését Dróth váltott gólra a 33. percben (2-3). A gólban a kapus, a sorfal, és tulajdonképpen az összes pályán levő veszprémi játékos benne volt. Az utolsó három percben a kapust lehozva támadott az 1. FCV, mégsem tudott már gólt szerezni, hiába volt még a végső dudaszó előtt 3 másodperccel is hatalmas helyzete.

A mérkőzés tehát egygólos vendéggyőzelemmel végződött. Bosszankodhatunk, mert megint nem sikerült legyőznünk a Rába partiakat, pedig erre ezen az estén minden esélyünk meg volt. Az viszont reménykeltő a továbbiakra nézve, hogy ilyen szinten meccsben tudtunk lenni a bajnokság egyik legesélyesebb csapatával. Fel kell dolgozni a történteket és menni tovább. Hajrá Veszprém!

1. Futsal Club Veszprém - Rába ETO 2:3 (0:1)

Veszprém, vezette: Kovács G. (Baghy, Stumpf)

Veszprém: Reveland - Németh P., Tatai, Boromisza G., Gulyás, csere: Sárdi (kapus), Bényi, Boromisza D., Tar, Vas, Finta, László
Vezetőedző: Madarász János

Rába ETO: Balázs - Harnisch, Lódi, Dróth, Palomeque, csere: Tóth Gy. (kapus), Solano, Püspök, Bognár, Gorjánácz, Dürgő, Hegyesi, Temesi, Matkovics
Vezetőedző: Jordi Illa Solé

Gólszerzők: Tatai a 26., Boromisza G. a 27. percben, illetve Lódi a 15., Dróth a 25. és a 33. percben.
Piros lap: Palomeque a 32. percben.

Képgaléria