Szombattól ismét a fedélzeten Nagy László

Az október 12-én, a francia Montpellier ellen egy góllal megnyert Bajnokok Ligája mérkőzésen súlyos combizom sérülést szenvedett Nagy László számára szombaton érkezhet el a visszatérés napja – tudta meg a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa. Az információval maga, az MKB-MVM Veszprém 40 napos kényszerszünetet kivárt csapatkapitánya szolgált, akit tavaly és az idén térsérülések hátráltattak az edzésmunka elvégzésében.

Nehéz volt a kényszerszünet, főleg az első két hét alatt, amikor erős fájdalmat éreztem a combomban. Többfajta kezelést is kaptam, és most már csak egy kicsit érzékeny a sérülés helye. Nem mondhatom, hogy százszázalékosan rendben vagyok, de mivel a Vardar Szkopje elleni szombati visszavágóig még három nap hátravan, a mostaninál is jobban lehetek. Amennyiben az orvosok és a csapat vezetői úgy látják, hogy visszatérhetek a pályára, és ezt fizikailag én is így fogom érezni, semmi akadálya nem lehet a szereplésemnek. Vágyok a visszatérésre, azt viszont mindenképpen szeretném elkerülni, hogy „rásérüljek” és még nehezebb helyzetbe kerüljek - hangsúlyozta Nagy László.

A kezelés napjai alatt ott volt a csapata minden hazai mérkőzésén, és két SEHA Liga összecsapástól eltekintve a külföldi utakra is elkísérte a játékostársait.

- A minden szempontból jól felkészített csapatomnak a biztatásommal igyekeztem segíteni. Tulajdonképpen ugyanazt tettem, mint amikor nem vagyok sérült és játszhatok, és az öltözőben vagy a cserepadon szót válthatok velük.

A csapatkapitány úgy gondolja, hogy a veszprémi kézilabdázók eddig jól vizsgáztak a Bajnokok Ligája és a SEHA Liga mérkőzéseiken, és olyan kulcsfontosságú találkozókon is sikerült hozniuk a két pontot, mint Celjében és legutóbb Szkopjében.

- Mindennek ellenére, még nagyon korai arról beszélni, hogy jövőre megint ott a helyünk a BL négyes döntőjében, mert addig, főleg az egyenes kieséses szakaszban sok minden megtörténhet. Ezért is hangsúlyozom mindig azt, hogy hétről-hétre a soron következő mérkőzéssel kell foglalkozni, és csak annak teljesítése után szabad egy újabb akadályra fókuszálni.

December 17-ig, a most szombati találkozót is beszámítva hat nemzetközi erőpróba vár az MKB-MVM Veszprémre, három a Bajnokok Ligájában, és ugyanennyi a SEHA Ligában. Az erőviszonyokat figyelembe véve a december 6-i mannheimi Rhein-Neckar Löwen elleni BL találkozó ígérkezik a legnehezebb 60 perces küzdelemnek.

- Lehet, hogy így lesz, de először is azzal kell foglalkoznunk, hogy sem a Vardar, sem pedig a Csehovszkije Medvegyi elleni visszavágónkat nem bukhatjuk el! - jelentette ki nyomatékkal Nagy László, aki kedden este kikapcsolódásként a magyar labdarúgó válogatottnak drukkolt a Groupama Arénában.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter