A film forog tovább

Újabb nehéz párharc előtt áll a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Nyugati-csoportjában, kosárlabdázóink december ötödikén (péntek, 19 óra) a Soproni MAFC-NyME otthonába látogatnak.

A hetedik játéknap előtt a mieink - négy győzelemmel és két vereséggel - a tabella harmadik helyét foglalják el, leendő vetélytársuk pedig közvetlenül mögöttük iparkodik. A hűség városiak az első két fordulóban kikaptak: előbb otthon az MTK-Törökbálinttól (79-81), majd vendégként az éllovas B-Beton Bonyhádi KSE-től, akik feltörölték velük a padlót (99-56). Csak zárójelben: a zajló szezonban Vertetics Ádámékat is csak ez a két csapat mattolta, nem véletlen tehát, hogy az első, illetve a második helyen állnak. Visszatérve a vetélytársra, a folytatásban - hazai környezetben - megverték az Oroszlányi SE Lionst és az MKB-Euroleasing Vasast, míg legutóbb idegenben a Bajai Bácska FKE-t (73-80). Keretükben Balogh Gergely az egyik pontgyáros, a másik Karácsonyi Gergely, aki mindazonáltal karmester is és 211 centis Csaplár-Nagy Arnold tekinthető a „légtér urának”. Jó hír, hogy a Nyugati-csoport eddigi történései után a veszprémi Farkas Attila a legjobb pontszerző (a mérkőzésenkénti átlaga 23,3), megelőzve a bajai Mándity Mátét (22,1) és a már említett Balogh Gergelyt.

- Fontos mérkőzést vívtunk múlt héten a Széchenyi Egyetem Győri KC-val. Noha előzetesen könnyebb összecsapásra számítottunk, végül „csak” izzadtságszagú diadalt arattunk, de ne feledjük: az egypontos sikerért is két pont járt - mondta Petőfi Áron edző. Örültem, hogy nem kaptunk sok pontot, jelezvén, hogy a védekezésünk kezd összeállni. A jövőben is erre alapoznánk. A soproniak az otthonukban, a megszokottnál kisebb termükben veszélyesek. Ismét egy jól összerakott, egységes társasággal nézünk farkasszemet: a játékosaik bátran felvállalják az egy-egy elleni szituációkat, amik végén gyakran kiosztással és hárompontossal kísérleteznek. A napokban próbáltuk lemodellezni, hogy ez ellen mi lehet a „gyógymód”. Szerintem mindenekelőtt fegyelmezett játék, vagyis minden helyzetben meg kell gondolnunk, hogy mit cselekszünk, a hibák számát minimálisra kell redukálnunk. Viszont a palánk alatti játékunkat hatékonyabbá tennénk. Valami azt súgja, hogy pénteken egy pontszegény csatába bonyolódunk, ezért a védekezés kulcsfontosságú lesz.