Utánpótlás bajnokok!

A pontszerző versenysorozat utolsó állomásán, az SZHSE szervezésében lebonyolított Kis-Tóth László Emlékversenyen kiválóan szerepeltek a veszprémi lányok. Az éves versenysorozat végeredményeként Dobos Karolin és Pap Anna átvehették a korosztályos utánpótlás bajnoki címért járó elismerést is.

Az UTE szervezésében megvalósuló Pontszerző Verseny 6. állomásán kevés induló volt a hazai gumiasztal mezőnyből. Ez annak köszönhető, hogy a verseny eredeti időpontját megváltoztatták, így többek nem tudtak már változtatni a saját programjukon.


Fotók: trampolin.hu

Mind a 4 versenyző bemutatta a gyakorlatait, amiből az alábbi eredmények születtek:

UP II - 2. Dobos Karolin, 3. Kuszi Eszter
UP III - 1. Pap Anna
UP IV - 3. Kuszi Alexandra

Idén a Gumiasztal Pontszerző Versenysorozat utolsó állomását rendezték meg december 7-én, Budapesten a Katona József Gimnázium tornatermében. A Kis-Tóth Sándor Emlékverseny házigazdája a lelkes csapatot alkotó SZHSE volt, akik színvonalas versenyt tudhatnak magukénak. Ami minket viszont jobban érint, azok a veszprémiek szereplése volt, akik ismét szép számmal mutatták meg tudásukat az ország, illetve a pontozó bírák előtt. A megyéből a VTC (Veszprémi Torna Club), és a TSE (Trampolin Sportegyesület) különféle gyakorlatokkal, de azonos céllal utaztak a fővárosba, hogy büszkévé tegyék a Királynők városát, apró lakóhelyüket.

Kis delegáció, de hatalmas motiváció, nem túl váratlaneredmények „potyogtak” a kitartó versenyzők ölébe, ám meglepetések itt is akadtak. Dobos Karolin (TSE), Pap Anna (TSE), és Kellermájer Diána (VTC) elsők lettek, míg Kuszi Alexandra (TSE), Kavalecz Lara (VTC), illetve Molnár Liza (BGE) a második helyezést gyűjtötték be maguknak. Nem utolsó sorban említeném Kuszi Esztert (TSE), aki nagy munkával sajnos a 6. helyezést érte el, így lemaradt a dobogóról.

Azonban, mint már említettem ez volt az utolsó, és egyben a legizgalmasabb állomása a Pontszerző Versenysorozatnak, melynek 2 évre visszanyúló múltja arra szolgál, hogy a gumiasztalt, mint olimpiai sportágat a gyermekek körében igényesen bemutassa, és népszerűsítse, ismerté tegye. Reméljük ez a kezdeményezés, meghozza a kedvét minél több diák a versenyszerű sportolásához. A pontszerzés, és a sorozatos győzelmek meghozták a várt eredményt a lányoknak, Pap Anna, és Dobos Karolin kétszeres bajnokok lettek vasárnap. Saját véleményem szerint, boldog és sikerekben gazdag versenyt, illetve évet hagyhatunk magunk mögött. További szép sikereket kívánok a veszprémi egyesületek számára az elkövetkezendő években is! - mondta Kovács Tamás, a Trampolin SE elnöke.

Eredmények:

UP II - 1. Dobos Karolin (Dózsa), 6. Kuszi Eszter (Botev)
UP III - 1. Pap Anna (Kossuth)
UP IV - 2. Kuszi Alexandra (Padányi)