Csapatként jeleskednének

Az év végi ünnepeket „kipipálva” olyan hazai fellépés vár a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémre január 9-én (péntek, 19 óra) az MKB-Euroleasing Vasas ellen, mikor is előzetesen kosárlabdázóinknak áll a zászló.

Az öt diadallal és négy vereséggel az NB I/B Nyugati-csoportjának ötödik helyén szilveszterezett mieink nem a legjobb szájízzel búcsúztak az előző esztendőtől, mint emlékezhetünk rá: december 18-án a Bajai Bácska FKE vendégeként 82-64-re kaptak ki. A sereghajtó piros-kékek sem zárták jobban 2014-et, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó a fővárosban mattolta őket (46-77). A leendő ellenfél a zajló szezonban még nem nyert idegenben (három mérkőzés, három zakó), de az otthonukban is csak az utolsó előtti, tizenegyedik pozíciót elfoglaló Falco KC Szombathely II-vel bántak el (81-76). Ugyanakkor figyelmeztető a Vetési gimnáziumban négy-egyes győzelmi-vereség mutatóval álló Vertetics Ádáméknak, hogy a vetélytárs a Soproni MAFC-NyME-től hat, a Motax-Concordia KC Pápától nyolc, az Oroszlányi SE Lionstól pedig tizenegy ponttal kapott ki. Keretükben az irányító Tóth Bence és Fekete Viktor, illetve a két center, Marko Krivacevic és Szántó András a kulcsember.

- Remélem, hogy a karácsonyi-szilveszteri szünet után hamar utolérjük magunkat - mondta Petőfi Áron vezetőedző. Tudatos és fegyelmezett játékot kérek a kosárlabdázóinktól, lévén, a rendkívül fiatal átlagéletkorú budapestiek aligha lépnek feltartott kézzel pályára. Riválisunk több tehetséggel van felvértezve, ám ők még kiforratlanok. Azon leszünk, hogy csapatként jeleskedjünk, a srácok elosszák egymás között a terheket, valamint kevés ponton tartsuk az ellenfelet és a támadásainkat lendületessé tegyük. A napokban sokat dolgoztunk azért, hogy távolról és középtávolról pontosan célozzunk. Bízom benne, hogy - kellő akarással és önbizalommal - megfelelő számú helyzetet alakítunk ki és felállt fallal szemben hatékonyan támadunk.

Hír a klub háza tájáról, hogy a Baján kiállított Petőfi Áron egy találkozóra szóló eltiltást kapott, így a pestiek ellen Mérész Csaba másodedző dirigálja majd az egyetemistákat, akik közül - a térdsérüléssel bajlódó - Novák Bence játéka kérdéses.