Jobb produkció szükségeltetik

Ismét olyan párharc vár a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémre január 16-án (péntek, 19 óra) a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen, amit ha törik, ha szakad, meg kell nyerni - ha ott akarnak lenni a legjobb négy között.

Nem győzzük hangsúlyozni, régóta nem volt olyan szoros és kiegyenlített a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportja, mint a zajló kiírásban: az éllovas és a kilencedik helyezett között csupán négy pont a különbség. A mieink a sereghajtó MKB-Euroleasing Vasas elleni múlt heti sikernek (82-64) köszönhetően újra jegyet váltottak a négy közé - a hat győzelmük és négy vereségük a felsőházi rájátszást érő utolsó pozícióra elegendő. Kis túlzással a mezőny háromnegyede pályázik az első négy hely egyikére. A Mecsek-aljaiak legutóbb kikaptak a Bajai Bácska FKE otthonában (92-75), s bár a tizenkét tagú mezőnyben „csak” tizedikek - négy győzelmet és hét vereséget felmutatva -, hiba lenne egy kézlegyintéssel elintézni őket. Idegenben kettő-kettő a mérlegük, de a hazai pálya előnyét élvező, a megyeszékhelyünkön már öt diadalnál járó Kováts Viktorék esélyesebbek náluk.

- Noha legutóbb eltiltás miatt a nézőtérről figyelhettem a csatát, egy-két hajszálam alighanem megőszült - mondta Petőfi Áron, akinek távollétében Mérész Csaba másodedző dirigálta a csapatot. Lassúak és körülményesek voltunk, amit nem lehet kizárólag arra fogni, hogy a gárda az év elején részben kicserélődött. A MAFC-tól múlt héten érkezett Fekete Csaba és Szabó Tibor a minap plusz tréningen vett részt, így a következő fordulóban már otthonosabban mozognak a pályán, s jobban átlátják a taktikát. Az együttesbe történő beépítésük mindazonáltal jó úton halad. Bízom benne, hogy a közeljövőben - anyagi lehetőségeink függvényében - még egy fiatalt igazolunk, mert úgy lenne igazán erős a keretünk. A Bíró Olivér, Somogyfoki Szabolcs, Délity Bence és Boris Krnjajski nevével fémjelzett pécsiek ellen természetesen nyerni szeretnénk a Vetési gimnáziumban, de nem hinném, hogy a legendás Czigler László vezetőedző tanítványai - akik az ötödik Soproni MAFC-NyME-t 92-64 arányban múlták felül, míg a fővárosi riválisok otthonában nyertek - könnyen adnák a bőrüket. Vagyis a legutóbbinál biztosan jobb és kiegyensúlyozottabb teljesítményre, illetve harcosabb stílusra lesz szükségünk. Ezúttal egy új szerkezetet is kipróbálunk, amelyben szerepet szánok a még csak 17 éves Nagy Martin Gergelynek (200 centi, 90 kiló), aki eddig két mérkőzésen volt a segítségünkre, igaz, rövid időszakok erejéig.