Megszelídítenék az oroszlánokat

Zsinórban harmadik diadalát aratná a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém január 22-én (csütörtök, 19 óra), mikor is a fél vállról éppenséggel nem vehető Oroszlányi SE Lions látogat a Vetési gimnáziumba.

A hazaiak jobb helyzetben és jobb előjelekkel várják a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjának tizenkettedik fordulójában tartandó összecsapást, de egy pillanatra sem bízhatják el magukat. A veszprémiek jelenleg - hét győzelemmel és négy vereséggel - negyedikek, míg leendő riválisuk - öt sikert és fél tucat „kisiklást” számlálva - hetedik. Vertetics Ádámék múlt héten 87-64-re verték meg a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót, s főként a záró negyedben nyújtottak magabiztos teljesítményt. Az oroszlányiak legutóbb odahaza kaptak ki 64-71-re az éllovas Metal-Work Bonyhádi KSE-től (akik a mezőnyből egyedüliként nyertek a királynék városában is). A mieink a bajnoki szezonnyitón, október elején 94-82-re mattolták a komáromiakat. Ám mert az a találkozó nem volt sétagalopp, s mert a vetélytárs azóta mattolta a mind masszívabb Motax-Concordia KC Pápát (84-71) is, s a harmadik Bajai Bácska FKE ellen szoros derbin kapott ki (90-97), az előttünk álló csata sem ígérkezik könnyűnek.

- Bízom benne, hogy a védekezésünk legalább olyan feszes lesz, mint a Mecsek-aljaiak ellen, s az új szerzeményeinkben rejlő lehetőségeket még jobban kihasználjuk - mondta Petőfi Áron vezetőedző. Szabó Tibor a múlt héten már kifejezetten hasznosan játszott, de az egyelőre a helyét kereső Fekete Csabát sem féltem, hamarosan ő is a segítségünkre lesz. Oroszlányban a hatékony támadójátékunk volt a kulcs, ám ne feledjük, akkor a már Körmenden pattogtató Farkas Attila volt a vezéregyéniségünk. A Kiss Kornél, Tanács Attila és Hajmássy Péter (idénybeli pontátlaguk: 17,2; 14,6; ill. 14) nevével fémjelzett, rutinos sportolókat felsorakoztató ellenfelünk jól használja ki az egy-egyeket, a bontásokat is jól oldják meg, de mi kevés ponton akarjuk tartani őket. Ennek érdekében jól kell védekeznünk és az elejétől fogva koncentrálnunk, azon túl, hogy a zóna elleni akcióinkat jobbá tennénk. A keretből Oltárczy Máté a derekával bajlódik, ám vele, vagy nélküle, hazai pályán esélyesebbek vagyunk a sikerre. Egy újabb győzelemmel megerősíthetnénk a helyünket a legjobb négy között.