Ezüstérmes az FCV a Magyar Kupában

4-1-es vereséget szenvedett a Győrtől, így ezüstérmes lett az 1. Futsal Club Veszprém a Magyar Kupában.

Rába ETO-Veszprém döntőt rendeztek vasárnap délután a Magyar Kupában Kiskunfélegyházán. A mérkőzésen szép számmal jelentek meg a veszprémi szurkolók, akik végig hatalmas biztatásban részesítették a mieinket.

A mérkőzésen nagyobb iramban kezdett a Veszprém, megpróbálta irányítani a mérkőzést, és ez láthatóan meglepte a győrieket. Az első percek veszprémi rohamai után azonban kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés képe, aminek egy győri gól lett a vége. Egy középre tett labdát Palameque lőtt a kapuba, ezzel a 7. percben megszerezte a vezetést a rábapartiak számára. (1-0).

A bekapott gól kissé megzavart a mieinket, több helyzete is akadt a Győrnek, volt, hogy a kapufa mentette meg a csapatot a kétgólos hátránytól. Így aztán némileg a semmiből esett Boromisza Gábor egyenlítő találata a 13. percben. (1-1). Hasonlóan alakultak az események, mint az első gól után, azzal a különbséggel, hogy most Madarász mester csapata talált magára, és jött vissza a meccsbe. A lőtt gólja után az FCV is eltalálta a kapufát, a mérkőzés egyik legszebb jelenetének végén Tatai bombázott a vasra. Az eredmény azonban nem változott, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben aztán négy perc alatt eldöntötte a kupa sorsát a Győr, előbb Dróth szerezte meg első gólját a 24. percben (2-1), majd a 28-ban a másodikat is (3-1), így rettentő nehéz helyzetbe került csapatunk. Az egész második félidőre elmondható, hogy becsülettel támadott a Veszprém, a helyzeteket azonban kihagytuk, vagy a vendégek kapusa Tóth Gyula védett nagy bravúrral, a Győr pedig megbüntette ezeket a kihagyott lehetőségeket. A mérkőzés utolsó perceiben a kapust lehozva támadott csapatunk, eredménytelenül. Egy kontra végén aztán Juanra beállította a végeredményt a 37. percben (4-1).

A Futsal Magyar Kupát így a Rába ETO nyerte, csapatunk pedig ezüstérmet szerzett, és bár a döntőben mindig rossz kikapni, csapatunk ezúttal is minden elismerést megérdemel az ezüstéremért. Így tovább, Hajrá Veszprém!

Rába ETO - 1. Futsal Club Veszprém 4:1 (1:1)

Kiskunfélegyháza, vezette: Kovács G., (Farkas, Viczián)

Győr: Tóth Gy. - Juanra, Solano. Dróth, Lódi, csere: Mimi, Harnisch, Püspök, Palomeque, Noé, Vevé, Sáhó
Vezetőedző: Illa Sole Jordi

Veszprém: Reveland - Bényi, Németh, Boromisza D., Vas, csere: Finta, Tatai, Boromisza G., Tar, Bánfalvi, Bognár, László
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Palomeque a 7., Dróth a 22. és a 29., Juanra a 37. percben, illetve Boromisza G. a 14. percben.