A szebbik arcukat mutatnák

Talán az első hazai csatája lesz az évadban a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek a március harmadikán (kedd, 19 óra) tartandó, az MTK Törökbálinttal vívandó, aminek nem esélyesként vág neki.

A hatodik helyen álló mieink a pénteki kisiklásukkal (-Széchenyi Egyetem Győri KC 91-76) egalizálták a mérlegüket a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában: nyolc győzelmüket immár nyolc vereség árnyékolja be. A közösség messze került a legjobb formájától, az előző négy találkozóját elvesztette, de azért - a tizenhatodik fordulóból elhalasztott derbi előtt - temetni sem kell őket. A Vetési gimnáziumban pompás a mutatójuk: a hét siker mellett csak egy vereségük van. Ám a Jakab Péterrel, Bódi Ferenccel, Bihari Mátéval és Wehner Zoltánnal felálló törökbálintiak - akiket az ex-veszprémi Szarvas Gábor tréningez - remek játékerőt képviselnek, régóta az osztály első-második helyét foglalják el. A tizenhárom diadalt és három vereséget (a Bajai Bácska FKE oda-vissza és a Metal-Work Bonyhádi KSE mattolta őket) felmutató gárda a liga egyik legjobb játékosállományával rendelkezik. A minap a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót múlták felül (99-54), így tagságukat nem fenyegeti veszély a felsőházi rájátszásban. Az egyetemisták velük ellentétben nincsenek páholyban. Az első három pozíció várhatóan elkelt, azonban a negyedik és a kilencedik között mindössze két pont van.

Mérész Csaba vezetőedző együttese pénteken az első három negyedben csapnivaló teljesítményt nyújtott, a kisalföldiek majdnem harminc ponttal is vezettek. Csak rövid ideig volt kiegyenlített a küzdelem, a védekezésünk hamar szétesett, ráadásul sportolóink sok hibát vétettek és rosszul céloztak távolról. A párharcnak csak két pozitívuma volt: Gáll Dominikék a végén megemberelték magukat, a napokban igazolt Puszta Dávid pedig jól mutatkozott be: a 23 pontja mellé lepattanókat és gólpasszokat is tett.

A veszprémi spílerek fogadkoznak, hogy megpróbálnak borsot törni a törökbálintiak orra alá, igaz, tudják: az elmúlt hetekben mutatottnál agresszívabbnak, bátrabbnak és magabiztosabbnak kell lenniük. Elképzelhető, hogy Kámán Tamás felépül sérüléséből és pályára léphet, ami azért is lenne fontos, mert az ellenfél minden csapatrészében erős, a rutinos és a fiatal sportolók jó elegyet alkotnak, mi több, egyénileg és csapatként is jók. Vertetics Ádámék egyébiránt ősszel vállalható módon kaptak ki náluk (81-74). - A közelmúltban mutatottnál többre vagyunk képesek és ezt kedden bizonyítanánk is. Negyven percnyi koncentrációra lesz szükségünk, csapatként kell funkcionálnunk, ha vért izzadva is, de hátul stabilnak kell maradnunk, hogy kontrollálhassuk a játékot. A szebbik arcunkat mutatnánk - tették hozzá a kosárlabdázók.