Izzasztó meccs a Balatonon

A PSG elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő után a Balaton-partra utazott az MKB-MVM Veszprém, hogy a Balatonfüreddel folytassa a magyar bajnokság rájátszását.

A hazaiak az 5. helyen állnak, mögöttük csak az Orosháza áll 0 ponttal, míg a Veszprém veretlenül vezeti a rájátszás tabelláját. A vendéglátók ennek megfelelően sokkal komolyabban vették a mérkőzést már az elejétől kezdve, és nem kis meglepetésre a hetedik percben már 7:3-ra vezettek a második sorával kiálló Veszprém ellen. Ilic ezúttal pihenőt kapott, Jamali lépett pályára helyette, de Nagyot is csak végső esetben kívánta bevetni Ortega. A spanyol mester a 8. percben időt kért, rendet tett a fejekben, aminek meg is lett a következménye, a 14. percre már egyenlítettek is, majd Terzic góljával a vezetést is átvették. Nem dőlhetett hátra azonban a Veszprém, a nagy lelkesedés továbbra is a Füreddel volt, két gólnál többel nem tudtak elhúzni a vendégek, a félidőre is ennyivel mentek.


Fotó: archív

17-19-ről folytatódott a mérkőzés, de ezt a nyúlfarknyi előnyét sem tudta megőrizni a Veszprém, a kék-fehérek még mindig jobban akarták a győzelmet. A 35. percben egyenlítettek, majd a 38. minutumban már három góllal vezettek (23-20). Ortega időkérésének hatására ugyan közelebb kerültek az ellenfélhez, de mindössze egy góllal. Az eddig padozó Chema Rodriguezt is bevetette a veszprémiek edzője, majd a 46. percben Alilovicot Mikler váltotta a kapuban. A hálóőr nem teljesített a tudásának megfelelően, mint ahogy a csapat nagy része. Ellenben Faluvégi, Zdolik és Bánhidi, akik közül az utóbbi kettő, Csoknyai István elmondása alapján, sérülten vállalták a játékot, kiváló teljesítményt nyújtottak, valamint Székely és a félidőben őt váltó Borbély is hozzátette a magáét a mérkőzéshez. A vezetést a papíron esélyesebbnek csak az 56. percben tudta csak átvenni Nagy góljával. Csoknyai időkérése inkább a vendégeket segítette, Chema Rodriguez és Ugalde is a megbeszélés után talált jobban magára. A végéig nyitott volt a mérkőzés, másfél perccel a vége előtt egy gyors góllal még esélye volt a Fürednek az egyenlítésre, Zdolik góljával 32-31 volt a Veszprémnek, a vendégek pedig kettős emberhátrányban voltak, előbb Terzicet, majd Zeitzet is kiállították a bírók. Utolsó időkérését jó időben használta ki Ortega, 40 másodperccel a vége előtt, így pörgött az emberhátrányból és a mérkőzésből is az idő. Végül Nagy vette kezébe a helyzetet, lövésével 33-31 lett a vége, és bár nem papírforma meccsen, de papírforma eredménnyel zárult a mérkőzés.

Balatonfüredi KSE - MKB-MVM Veszprém 31:33 (17:19)

Balatonfüred, vezette: Hargitai, Markó

Balatonfüred: Székely Márton - Iváncsik Tamás 4, Alexey Grigorjev, Juhász Károly, Bánhidi Bence 3, Zdolik Bence 8, Bóka Bendegúz 1, csere: Borbély Ádám (kapus), Gerdán Tibor, Szöllősi Balázs 8/4, Törteli Koppány, Uros Vilovski 2, Ligetvári Patrik, Gábori Máté, Faluvégi Rudolf 4, Kovacsics Péter 1
Vezetőedző: Csoknyai István

Veszprém: Mirko Alilovic - Gasper Marguc 5/2, Christian Zeitz 1, Schuch Timuzsin, Andreas Nilsson 2, Mirsad Terzic 3, Cristian Ugalde 6, csere: Mikler Roland (kapus), Gulyás Péter 3, Iváncsik Gergő, Carlos Ruesga 3/2, Nagy László 6, Iman Jamali 3, Chema Rodriguez 1, Renato Sulic, Lékai Máté
Vezetőedző: Carlos Ortega

Hétméteresek: 4/4, illetve 6/4
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc