Wieder Ilona újabb aranyérme

Wieder Ilona a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutója, aki az egy héttel korábban elnyert Hosszútávú Országos Bajnoki címét fejelte meg egy újabb aranyéremmel.

A Hosszútávú Országos Bajnokságot követő hétvégén a Homokhátság területén találkoztak újra a tájfutók egy következő rangos megmérettetésre, a 37. Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyre, amelyre hazánkon kívül 8 külföldi országból érkeztek versenyzők (Ausztria, Finnország, Horvátország, Norvégia, Románia, Svájc, Szerbia és Szlovákia).


Harmadik helyezett váltócsapat

A Szabadszállás környékén megtartott erőpróbán 47 kategóriában mérhették össze felkészültségüket a résztvevők, 3 versenyszámban indulva: szombat délelőtt középtávú kiemelt rangsoroló versenyre, ezt követően váltóversenyre, majd másnap normáltávú országos ranglista versenyre került sor.

A pályákat egy vadonatúj terepen tűzték ki a szervezők. A homokbuckákkal tarkított, nagyon részletgazdag domborzatú területen, a jellegzetes, labirintusra emlékeztető, sűrű bozótfoltok között való eligazodás mind fizikailag, mind tájékozódás szempontjából nagy kihívást jelentett, amely még a tapasztaltabb versenyzőket is alaposan megizzasztotta.


Második helyezett Miskey Bendegúz

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői közül többen ismét szép eredményeket értek el. Legkiemelkedőbb Wieder Ilona győzelme, aki az egy héttel korábban elnyert Hosszútávú Országos Bajnoki címét fejelte meg egy újabb aranyéremmel, ráadásul ezúttal is jelentős időkülönbséggel (14:33 perc) utasítva maga mögé az egész 60 éves női mezőnyt.


Wieder Ilona (Fotók: Bálint Bence)

Összetett, egyéni eredmények

W60A: 1. Wieder Ilona
M75A: 2. Vass Tibor
M14C: 2. Miskey Bendegúz
M12C: 4. Bálint Ádám

Váltóverseny

M14B kategória: 3. helyezett a VHSE fiúcsapata, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel