Kégólos hátrányból fordított az 1. FCV

Kétgólos hátrányból fordítani tudott Madarász János együttese a „mumus” Aramis otthonában a férfi futsal NBI felsőházi rájátszásában.

A csapat félelme csak erősödött bennük, amikor is egy perc alatt kaptak két gólt. Játékosaink nem estek kétségbe és tették a dolgukat tovább. Vas a félidő közepe tájékán szépített, ami megnyugtatta a csapatot. Összeszedetten, koncentráltan, jól játszottak a bakonyiak. A színvonal is nagyon jó volt. Két jó csapat találkozott és mindkét gárdán látszott, hogy nagyon szeretné megnyerni a mérkőzést. A félidő 2:1-es Aramis előnyt hozott.

A második félidő pedig úgy kezdődött számunkra, ahogy eltervezték a srácok. Egy középkezdési figurát négy (!) másodperc alatt végig vittek és góllal fejezték be. Még szerencse, hogy időbe visszaértünk a büféből. Ezután is nagyon kiélezett mérkőzést láthatott a közönség. Játékosaink kiválóan használták az edzésen megtanultakat. A második félidő hetedik percében sikerült megfordítanunk a meccs kimenetelét egy öngóllal. Kintről azt vártuk, hogy a budaörsiek most rá tesznek még egy lapáttal, de minden igyekezetük ellenére kontrolláltuk a mérkőzést. Természetesen azért adódtak lehetőségek itt is, ott is, de mindkét csapat kapusai hatástalanították a lehetőségeket. Amikor ellenfelünk leakarta hozni játékközbe a kapusát, amit az egyik játékosuk nem vett észre majd visszafelé passzolta a labdát, ezt Vas észrevette és az üres kapuba gurította azt. Volt öröm felsőfokon. Ezek után ellenfelünk mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de mi minden szituációra jól reagáltunk, és így megérdemelt győzelmet arattunk. Reméljük ezzel a sikerrel tova száll az Aramis fóbiánk.

Mérkőzéstükör (forrás: futsalveszprem.hu)

Madarász János: Játékosaim mindent betartottak, amit kértem tőlük. Nagyon összeszedetten jól játszottak. Megértették végre, hogy nem csak lábbal játsszák ezt a játékot, hanem fejjel is. A törvényszerűségre figyeltek, ami sikerhez vezetett. Győzelmünk értékét az is növeli, hogy egy kiváló ellenfelet sikerült megvernünk. Gratulálok a csapatomnak ehhez a szép győzelemhez!

Aramis SE - 1. Futsal Club Veszprém 2:4 (2:1)

Budaörs, vezette: Kujbus (Moldván, Szuromi)

Aramis: Sikur - Frank T., Hosszú, Horváth Sz., Csopaki, csere: Kovács I., Farsang, Jovánczai, Horváth N., Klacsák, Roni, Boldizsár
Vezetőedző: Frank Tamás

Veszprém: Reveland - Németh P., Tatai, Boromisza G., Gulyás, csere: Schmidmajer (kapus), Bényi, Finta, Tar, Vas, Boromisza D., Bánfalvi
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Horváth Sz. a 7., Hosszú a 8. percben, illetve Vas a 11. és a 37., Boromisza D. a 21., Horváth N. a 28. (öngól)