A futás szombaton is népszerű

A boltok vasárnapi zárva tartása miatt idén először rendezték szombaton a Stop.Shop – Intersport Futónapot, Kovács Tamás és Somogyi Anett nyerte az egyéni versenyeket.

Az Intersport és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) társrendezésével bonyolították le április 25-én, szombaton az immár hagyományos Intersport - Stop.Shop Futónapot. A jó hangulatról a szervezők mellett az időjárás is gondoskodott, hiszen napsütéses idő fogadta a 3 km-es lakótelepi kör és a 6 km-es elitfutás résztvevőit. A boltok vasárnapi zárva tartása miatt idén először szombaton rendezték a futónapot, ami nem szegte kedvét az érdeklődőknek, 2200-an vettek részt a megmérettetésen.

A regisztrációt követően a résztvevők átvették az ingyenes rendezvénypólót, majd egy közös bemelegítésen vehettek részt, ahol a VEDAC edzője, Tóthné Stupián Anikó mutatta be a gyakorlatokat. A rendőrség által biztosított útvonalon rajtoltak el a futók, elől a legjobb – fiatal és szenior – futókkal, hátul pedig még babakocsikat és pórázon sétáltatott kutyákat is lehetett látni.

Az élboly komolyan vette a futást, a hátsó régió pedig egy remek „egészségügyi sétát” tartott, majd a beérkezők átvehették a befutócsomagot és a tombolát, aminek egyik felét ládákba dobták, eldöntve ezzel a résztvevő iskolák sorrendjét, a másik felével pedig értékes nyereményeket nyerhettek. Idén a Gyulaffy László Általános Iskola nyert, megelőzve a Báthory István Általános Iskolát és a Cholnoky Jenő Általános Iskolát.

A férfi abszolút versenyt Kovács Tamás, a VEDAC olimpikon maratonfutója nyerte, megelőzve a szintén olimpikon Minczér Albertet és nick Mártont. A női mezőnyben is a VEDAC atlétái végzetek az élen: Somogyi Anett, Brassay Réka, Ladányi Fruzsina volt a sorrend.

Az ifi fiúknál Kovács Ruben nyert, Kovács Máté és Barla-Szabó Dániel előtt, a lányoknál Perei Zsófia bizonyult a legjobbnak, Vágner Fannit és Soós Barbarát megelőzve. A szenior férfiak versenyében Kavalecz Gábor nyert, Búcsú Dénes és Esső András előtt. A szenior nők között Kovács Ida ért elsőként a célba, dr. Bellér Zsuzsanna második, Sefcsikné Solymos Ildikó harmadik lett.