Remek eredmények a Veszprémi Honvéd SE háza táján

Remek eredményeket értek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április 25-én rendezett Veszprém Megyei Tájékozódási Futó Diákolimpián.

A fiúknál 5, míg a lányoknál 3 korcsoportban mérték össze felkészültségüket, erőnlétüket és tájékozódási képességeiket a Veszprém megyei tájékozódási futó egyesületek általános-, vagy középiskolás korú versenyzői, a herendi horgásztavak közelében lebonyolított Veszprém Megyei Tájékozódási Futó Diákolimpián.


Fotók: Bálint Bence

A Veszprémi Honvéd SE ifjú sportolói kivétel nélkül mind a 6 kategóriában, amelyben indultak, eredményesen szerepeltek, öt korcsoportban magát a győzelmet is megszerezve.

Az eredménylistán 5 aranyérem, 5 ezüstérem és 3 bronzérem szerepel. Az eredményhirdetésen három olyan kategória is volt, ahol a dobogó mindhárom fokán az egyre ismertebb, piros-fehér színeket viselő tagjaink álltak.

Minden korcsoportból az öt legjobb helyezett vehet részt a május közepén szintén a megyénkben, Zánkán megrendezésre kerülő országos diákolimpiai döntőben. Az összesen 30 továbbjutó közül 18-an a VHSE versenyzői, akik mindannyian esélyt kaptak az országos diákolimpiai bajnoki cím elnyerésére.

Továbbjutók

FII
1. Vincze Barnabás (Báthory Ált. Isk. Veszprém)
2. Bálint Ádám (Báthory Ált. Isk. Veszprém)

FIII
1. Angyal Dániel (Báthory Ált. Isk. Veszprém)
2. Bálint Benedek (Báthory Ált. Isk. Veszprém)
4. Gloch Zalán András (Waldorf Ált. Isk. Nemesvámos)
5. Miskey Bendegúz (Szilágyi Ált. Isk. Veszprém)

FIV
1. Bácskai Péter (Herend Ált. Isk.)
2. Tokai-Kiss Bálint (Herend Ált. Isk.)
3. Berzsenyi Bence (Botev Ált. Isk. Veszprém)
4. Etlinger András (Herend Ált. Isk.)
5. Schafer Benedek (Herend Ált. Isk.)

FV
3. Eszlári Dávid (Lovassy L. Gimnázium Veszprém)

NII
1. Lantai Lili (Botev Ált. Isk. Veszprém)
2. Tokai Kiss Zsófia (Kossuth Ált. Isk. Veszprém)
4. Takó Dorka (Szilágyi Ált. Isk. Veszprém)

NIII
1. Papp Viktória Éva (Báthory Ált. Isk. Veszprém)
2. Lantai Anna Boróka (Botev Ált. Isk. Veszprém)
3. Esztergályos Laura (Báthory Ált. Isk. Veszprém)

Valamint továbbjutott NIV korcsoportban Mérő Dominika /Simonyi Zs. Ált. Isk. Veszprém/ – közvetlen feljutással.

Bükkszentkereszten rendezték meg négy megye középtávú regionális bajnokságát, amely egyben az Ifjúsági EB és a Junior VB első idei válogató versenye is volt. A versenyen részt vevő ifjú tájfutók a magyar utánpótlás válogatottba kerülésért igyekeztek a legjobb formájukat hozni.

Szép eredményt ért el a Veszprémi Honvéd Sportegyesületet képviselő Mérő Dominika, aki 14 éves létére N16A kategóriában 26 induló között a 4. helyen végzett.


Fotó: Pénteki Annamária

A résztvevőkre másnap Pazsag környékén várt az újabb megmérettetés, amely az F21A, N21A, F20A és N20A kategóriák esetében egyben a Junior VB válogató versenye, valamint a Felnőtt VB előválogató versenye is volt.

Igazán alkalmas helyszín került kiválasztásra az erőpróbához: a hosszabb távokat futóknak jelentős szintkülönbségeket, igencsak meredek és rendkívül köves hegyoldalakat kellett legyűrniük, de a többiekre is igazi csemegének számító terep várt. A Bükkben oly gyakori mészégetőkkel, faszénégetőkkel is találkozhattak a pályájuk során, és a sziklaképződményekkel tarkított, tiszta talajú, jól átlátható bükkösben – a nehéz feladat ellenére is – élmény volt számukra a futás.

A versenyen Dominika N14B kategóriában második lett.