Rangadóhoz méltó játék, rangadóhoz méltatlan játékvezetés

Az 1. Futsal Club Veszprém 4-1 arányban kikapott az éllovas Rába ETO otthonában a futsal NBI hétfői játéknapján.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a labdát a Győr birtokolta többet, de a mieink is veszélyes kontrákkal jelezték, hogy nem adjuk könnyen magukat. A győri rohamokat remekül állta csapatunk, Schmidmajer vezérletével. Remekül védett fiatal kapusunk. Sőt a 14. percben egy remek kombináció végén Bényi ragasztotta a labdát a hosszú sarokba. Láthatóan meglepte a hazaiakat a gól és ebben a játékrészben több helyzetünk is adódott, amit sajnos nem tudtunk gólra váltani. A 17. percben megérkezett a „hazai pálya”. Erősen vitatható szabálytalanságot fújtak le a játékvezetők. Sőt, a két sporttárs nem értette meg egymást, míg egyikük szabadrúgást ítélt, a másik a büntetőpontra mutatott. Ekkor hallatta hangját - jogosan - a szép számú (közel 50) veszprémi szurkoló. Végeredmény: Finta kiállítva, büntető. A pontrúgást Dróth Zoltán értékesítette. A szünetig nem változott az eredmény.

A szünetben a szurkolók mérgelődtek és joggal kérdezték miért kell Magyarország legjobb csapatának még „extra” segítség? Végül abban maradtak, hogy a szurkolásukkal igyekeznek segíteni csapatunkat.

A második játékrészben hasonló felállás folytatódott. Győr birtokolta többet a játékszert, mi pedig egy-egy kontrával igyekeztünk meglepni őket. A 26. percben megszerezte a vezetést a Győr, sőt két percre rá Lódi találatával már két góllal vezetett. Csapatunk nem adta fel és küzdött becsülettel, de nem akart összejönni a gól. A 33. percben dőlt el a mérkőzés Solano találatával. Több találat nem született, így 4:1-es eredményt mutatott a kijelző a lefújás pillanatában.

Összességében megérdemelten nyertek a hazai, de mindez ment volna akkor is, ha egyenlő félként kezelik a játékvezetők a csapatokat. Hangsúlyozzuk, hogy nem a sporttársakat okoljuk a vereségünkért! - mondta Rajki Tamás, ügyvezető.

Rába ETO - 1. Futsal Club Veszprém 4:1 (1:1)

Győr, vezette: Futó, Czene-Joó.

Győr: Matkovics - Lódi, Mimi, Juanra, Dróth, csere: Noé, Vevé, Palomeque, Püspök, Bognár, Solano, Sáhó, Harnisch, Tóth Gy.
Vezetőedző: Illa Sole Jordi

Veszprém: Schmidmajer - Bényi, Németh P., Tar, Vas, csere: Sárdi (kapus), Finta, Tatai, Boromisza D., Gulyás, László, Mudra
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Dróth a 18., Vevé a 26., Lódi a 28., Solano a 33. percben, illetve Bényi a 14. percben.
Piros lap: Finta a 17. percben.