Kiemelkedő eredmények a Tipo Kupán

Fél ezernél is több - köztük jelentős számú külföldi - versenyző részvételével rendezték meg az ünnepi hétvégén a rangos Tipo Kupát a Mátrában. A háromnapos sporteseményen az éjszakai és váltó versenyszámokon kívül normál- és középtávú versenyekre, köztük kiemelt országos rangsoroló, valamint szlovák kupa futamokra került sor.

A verseny helyszíne - Mátraalmás és környéke - kiemelt turisztikai jelentőségű terület. A meredek, sziklákkal és kövekkel borított hegyoldalak, a mély vízmosások, és a közeli Gombás-tó a kirándulók körében is népszerűek, bár a terep még mindig magán viseli a téli viharkárok nyomait - emiatt az erdő néhány része, valamint egyes ösvények nem voltak futhatóak.


Fotók: Németh Zsoltné

Egyedül a második napi, esős idő nem volt túlságosan kedvező; a technikás pályák, a jó terep és a remek ellenfelek azonban színvonalas versengést eredményeztek.

A megmérettetésen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület 14 fővel vett részt, közülük heten dobogós helyezést értek el.


I. helyezett Lantai Lili

Kiemelendő a még mindig csak tízéves Lantai Lili teljesítménye, aki mindhárom futamot megnyerve lett összetettben is első, valamint Mérő Dominikának a korosztályánál idősebb, 16 éves női Elit kategóriában elért harmadik napi futamgyőzelme, és összetettben megszerzett bronzérme.

Eredmények:

W10D: 1. Lantai Lili
W16E: 3. Mérő Dominika
W35: 2. Széplaki Erika
W45: 3. Németh Zsoltné
M12C: 2. Angyal Dániel
M12D: 2. Chmelik Levente
Nyílt Technikás: 2. Chmelik Ernő


III. helyezett Mérő Dominika