Továbbjutás kettős győzelemmel

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a 9-12. helyért kiírt rájátszás második mérkőzésén is fölényesen legyőzte a szombathelyi fiatalokat.

Vertetics Ádám a tavaszi szezon utolsó mérkőzésén lépett pályára, mivel a jövő héten álkapocs műtéte lesz, ezért az utolsó két mérkőzésen már nem segítheti a veszprémi egyetemistákat.

Kámán dobta a mérkőzés első kosarát és az első tripláját is, amivel már 7:2-re vezetett a hazai alakulat. Jól védekeztek, de sokat hibáztak a vasiak palánkja alatt, aminek az lett a következménye, hogy Váradi edző a 6. percben kikérte első idejét (15:4). Alaposan felemelte hangját a vendégek edzője, de ez sem használt, hiszen a rangidős Kámán már ekkor 11 pontot dobott. Mindkét csapat sokat cserélt, az első negyedben 9 hazai és 11 vasi játékos lépett a küzdőtérre. A veszprémiek nagyon jól védekeztek és Fekete utolsó másodpercben dobott triplájával 27:5-re nyerték az első játékrészt.

A második negyed Gáll triplájával és Nagy két személyi hibájával indult, majd a 4. percben dobták a vendégek első hárompontos kosarukat, ami után Mérész edző azonnal kikérte első idejét, mert felpuhult a hazai védekezés (34:17). A pihenő Kámán és Szabó visszatért a pályára, utóbbi akkorát zsákolt, hogy a nézők is felhördültek. 1:18-cal a negyed vége előtt ismét hazai időkérés következett, ami után a bakonyiak egy 7:0-s rohamot mentek. A félidőben 43:25-re vezetett a hazai alakulat.

A térfélcserét követően ismét egy eredményesebb széria következett, ekkor lépett pályára Kováts is, aki 10 ponttal és két szerzett labdával tette le a névjegyét és már 64:34-re vezettek a veszprémiek. A palánk alatt Szabó 8 pontot termelt, míg a fiatal Szeifert is lehetőséget kapott edzőjétől, de nem sikerült pontot szereznie (71:42).

A záró játékrészben a nagy különbség miatt már lezserebben játszottak a hazaiak, míg a Falco-s fiatalok felszabadulva csökkentették hátrányukat. A mérkőzés végén még a center poszton játszó Szabó kiosztotta a harmadik blokkját is, ezzel az idegenbeli 24 pontos siker után a hazai találkozót is fölényesen megnyerték.

Mérkőzéstükör

Mérész Csaba: Csapatom úgy kezdte a mérkőzést, ahogy kellett, már az első negyedben 20 pontos különbséggel vezettünk. Örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni, a középiskolás Szeifert Zalán is 13 percet volt a pályán. Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz. Várjuk, hogy a Bp-i Honvéd-Békés párharc továbbjutójával megmérkőzzünk a 9-10. helyért.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Falco KC Szombathely II. 84:64 (27:5; 16:20; 28:17; 13:22)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Maár G., Mester F., Arató B.

Veszprém: Vertetics (2), Puszta (3), Kámán (21/3), Sipos (2), Szabó (18). Csere: Fekete (7/3), Nagy (6), Kováts (10/3), Gáll (13/9), Novák (2), Szeifert.
Vezetőedző: Mérész Csaba.

Falco II.: Németh (5/3), Bazsó (16/6), Tóth (5/3), Bereczki, Karagity (4). Csere: Kovács (10), Popgyákunik (8/3), Szanati, Hódi (8/6), Zrínyi (6), Körömi (1), Szabó (1).
Vezetőedző: Váradi Attila.

5

Képgaléria