Veszprémi érmek a homokbuckák közül

Háromnapos nemzetközi tájékozódási futó versenyt rendeztek az ünnepi hosszú hétvégén Zsana környékén.

A jellegzetes, dél-alföldi, homokbuckás terepen három országos rangsoroló futamra, éjszakai, valamint váltó versenyszámokra került sor, de egy külön labirintus pályán is kipróbálhatták magukat a résztvevők. A hazai és külföldi klubokból érkezett versenyzők között ott voltak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai is, akik újabb érmekkel öregbítették a veszprémi tájfutás hírnevét.

Egyéni eredmények

F12C: 2. Bálint Ádám
N12C: 3. Lantai Lili
N45A: 2. Németh Zsoltné
N45BR: 3. Kapturné Bíró Anna

A váltó verseny Mix kategóriájában, ahol 2 fős csapatokkal kellett teljesíteni 4 pályát (olyan módon, hogy az egyik futó futotta végig az 1. és a 3. pályát, míg a másik futó a 2. és a 4. pályát, egymást váltva), 3. helyezést ért el a Bálint Ádám és Bálint Bence alkotta családi váltó.

Május utolsó szombatján három regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyre is sor került a Tapolca-Diszel melletti erdőben, ahol Vas, Veszprém és Zala megye középtávú bajnokságát, valamint váltó-, illetve éjszakai bajnokságát rendezték meg.

A két héttel előtte, a közelben megrendezett országos diákolimpiai döntőről sokak számára ismerősek lehettek valamennyire a vulkánkoszorú övezte medencében található terep alapvető jellegzetességei, ám a kihívások teljesen újak voltak, ahogy az esőket felváltó hirtelen nyár eleji hőség is, amivel – többletteherként – szintén meg kellett birkózni mindenkinek.

A részt vevő klubok közül a Veszprémi Honvéd Sportegyesület állította ki a legtöbb, 38 versenyzőt, akik sikeresen megküzdve a feladatokkal, tucatnyinál is több érmet gyűjtöttek be, egyéniben és csapatban is több megyebajnoki címet, valamint további értékes ezüst- és bronzérmeket bezsebelve.

Eredmények

Középtáv

N10: 1. Lantai Lili
N12: 3. Tokai-Kiss Zsófia
N14: 1. Mérő Dominika
N40: 1. Németh Zsoltné
N50: 1. Böröczkyné Makai Anna
F10: 3. Schafer Ferdinánd
F12: 1. Angyal Dániel, 2. Vincze Barnabás
F14: 1. Bálint Benedek
F16: 2. Bácskai Péter

Váltó

A három, délelőtt megyebajnoki címet szerzett versenyzőből álló VHS–1. sz. csapat tagjai a várakozásoknak megfelelően dupláztak, a délutáni váltó versenyszámban magabiztos fölénnyel szerezték meg újabb aranyérmüket; de a többi utánpótlás korú csapat is szépen teljesített.

14-es korosztály: aranyérmes lett a VHS 1. sz. csapata: Bálint Benedek, Mérő Dominika és Angyal Dániel; ezüstérmes a VHS 2. sz. csapata: Gloch Zalán, Lantai Boróka és Bálint Ádám18-as korosztály: bronzérmes lett a VHS csapata: Tokai-Kiss Bálint, Bácskai Péter és Kocsispéter Kata

Éjszakai verseny

Néhányan a tájékozódási futó versenyek speciális formájában, az éjszakai versenyszámban is próbára tették magukat. Az este fél 10-kor kezdődő, sötét erdőben lezajló erőpróbán újabb sikerek koronázták a kitartást, hiszen egy kivétellel mindenki dobogós helyen végzett, így a veszprémi honvédosok további három érmet könyvelhettek el.

N40: 1. Németh Zsoltné
F40: 2. Marton Balázs
Nyílt kategória: 1. Angyal Dániel és Bálint Benedek