Fiatalokat is díjaztak

Miután csak egy hajszál választotta el a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémet a szezon előtt lefektetett terveitől, múlt héten jó hangulatban telt a kosárlabdaműhely idényzáró ünnepsége.

Noha a bakonyiak az alapszakaszt követően nem zártak az NB I/B Nyugati-csoportjának első négy helyének egyikén – így nem váltottak jegyet a másodosztály felsőházi rájátszásába –, az évaduk nem tekinthető csalódásnak. A középházban végül másodikak lettek, ami összesítésben a tízedik pozíciót jelentette számukra. A Vetési gimnáziumban tartott eseményen Naményi Miklós, a sportkört tavaly tavasz óta működtető Veszprémi Kosárlabda Kft. ügyvezetője mégis inkább a klub tehetséges és mind eredményesebb fiataljait méltatta.


Fotó: foto24.hu

- A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület csapatai a nemrég befejeződött kiírásban kilencvennyolc mérkőzést vívtak, s azokból félszázat nyertek meg. Közülük az U11-es közösség vitte a legtöbbre, ők a korosztályukban - majd’ kétszáz társaság vetélkedésében - az ország húsz legjobb gárdája között végeztek (ezért a program részeként ajándékpólót és egy tortát is kaptak - a szerk.). Az együttesek edzésideje tizenöt százalékkal nőtt, összességében elérte a nyolcszáz órát. Az ifjak a bajnokságaikban több mint négy és félezer kilométert utaztak.

Ezúttal a VUKE legeredményesebb szakemberének Petőfi Lajost választották. Az U11-es alakulatnak Kovács Bálint, az U12-esnek Ármós Dániel, az U14-esnek Kupcsik András, az U16-osnak Szűcs Péter, az U18-asnak Szeifert Zalán, az U21-esnek pedig Takács András lett a legjobb szezonbeli játékosa. Az NB I/B-s kör évadbeli MVP-je Kámán Tamás lett.

Az elöljárók a rendezvényen elköszöntek az egylettől távozó sportolóktól: Nagy Róberttől, Gáll Dominiktól és Fekete Csabától, illetve a vezetőedzőség alól még februárban felmentett Petőfi Árontól. Egyébiránt a közeljövőben részletesen beszámolunk a keretbeli változásokról, amik eredményeként a következő idényben még komolyabb célok fogalmazódhatnak meg Vertetics Ádámék szereplésével kapcsolatban.