Risztov Éva második, Gyurta Gergely negyedik lett Balatonfüreden

A nőknél Risztov Éva második, a férfiak versenyében Gyurta Gergely negyedik lett a szombati Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán.

A férfi 10 kilométeres verseny mezőnye a Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupánndoni olimpia bajnoka a Balaton 21 fokos vizében rendezett 10 kilométeres viadalon végig az élbolyban haladt, többnyire vezetett, a záró szakaszban azonban hárman is elébe kerültek. A hajrában viszont nagyot küzdött a magyar versenyző, akit végül csak a táv 2013-as világbajnoki ezüstérmese, a brazil Ana Marcela Da Cunha előzött meg.


Risztov Éva (MTI Fotó: Kovács Anikó)

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó versenyben és ennyire jó mezőnyben lettem második. Ezzel az eredménnyel elégedett lennék a világbajnokságon is" - mondta Risztov.

A férfiaknál - szintén vb-erősségű mezőnyben - Gyurta Gergely a négyszer 2 és fél kilométeres körökben rendre az élen úszott, nagy iramot diktálva. A befejező szakaszban többen is megelőzték, a hetedik helyről azonban vissza tudta küzdeni magát, s kevés hiányzott neki a dobogós helyzéshez. A győzelmet a brit Jack Burnell szerezte meg.


A férfi 10 kilométeres verseny mezőnye a Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán (MTI Fotó: Kovács Anikó)

"Elégedett vagyok, hiszen legjobb magyarként kvalifikáltam magam az augusztusi kazanyi vb-re" - értékelt Gyurta.