Országos bajnoki cím a Mecsekben

Idén a Mecsek meredek hegyoldalain dőlt el, ki vívja ki Magyarország 2015. évi Középtávú Országos Egyéni, valamint Váltó Országos Bajnoki címét.

Mánfa település mellett, a versenyközpontnak otthont adó, Árpád-kori templom környezete szolgált festői háttérként a kétnapos megmérettetéshez, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai is rajthoz álltak.


Fotók: Marton Balázs

A jellegzetes, meredek oldalak és mély vízmosások között, fizikailag és technikailag egyaránt erős kihívást jelentő terepen kellett helyt állniuk a résztvevőknek, akiknek egyöntetű véleménye szerint a rendezők maximálisan kihasználták a terület adottságaiban rejlő lehetőségeket, és országos bajnoksághoz méltó, színvonalas pályákat tűztek ki.

Versenyzőink mind egyéniben, mind csapatban sikeresen vették az akadályokat, és dobogós helyezéseket, valamint további értékes bajnoki pontokat értek el (az első hat helyezett szerez bajnoki pontokat). Különösen a szenior hölgy versenyzőink remekeltek, élükön Wieder Ilonával, aki miután szombaton országos bajnoki címet szerzett, másnap Széplaki Erikával és Németh Zsoltnéval együtt újra felállhatott a dobogóra a váltó versenyszám ezüstérmeseként.

Eredmények

Egyéni

N60A: Wieder Ilona 1. hely
N45A: Németh Zsoltné 4. hely
F45A: Vass Tibor 5. hely

Váltó

N145A: Széplaki Erika, Wieder Ilona, Németh Zsoltné 2. hely
N14E: Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka, Papp Viktória 5. hely
F16E: Tokai-Kiss Bálint, Etlinger András, Bácskai Péter 6. hely
N145A: Kapturné Bíró Anna, Palumbi Edit, Böröczkyné Makai Anna 6. hely