Lapot osztana magának

Beszélgetés Blaskovits Balázzsal, aki a tavaszi kéztörése után hasznos tagja lenne a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek,igaz egyelőre még nincs csúcsformában és főként a Balaton-parton sütteti a hasát.

- Miként terhelhető a karod? - kérdeztük a bakonyi megyeszékhelyre az év elején, a TLI-Alba Fehérvártól, illetve a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia-Balogh 2000 Kft.-től érkezett 17 esztendős, 195 centis sportolót, aki menet közben sérülés miatt vált ki a mieink keretéből.

- A szerződtetésem után csupán öt mérkőzés erejéig segíthettem Kámán Tamáséknak, lévén, eltörött az orsócsontom, a csuklómban pedig levált egy csontdarab. A sérült részeket a székesfehérvári kórházban rakták össze az orvosok. Noha az operációk jól sikerültek, a szakemberek szerint ilyenkor négy-hat hónap a teljes felépülés. Ilyenformán az alapozás kezdetére, vagyis augusztus közepére sem leszek tökéletes állapotban. Már csak időnként érzek fájdalmat a műtött testrészben, amivel jelenleg dolgozhatok, bár még nem az igazi a játékom. Mostanság kocogásokkal tartom szinten magam.

- Öröm az ürömben, hogy így legalább van időd strandolni…

- Ebbe beletrafáltál, mert a családommal valóban sokat időzök Balatonalmádiban. Miután gyakran vagyunk a vízparton, tényleg nem panaszkodhatok a bőröm színére.

- Bár túlzottan sok élmény nem ért veszprémi színekben, mégis milyen impulzusok értek mifelénk?

- Amit ezen rövid idő alatt megtapasztaltam az itteni klubból, az egytől-egyig pozitív momentum. Tetszett a közeg, viszonylag sok szerepet kaptam, több szempontból is hasznosnak éreztem magam. Ha nem is azonnal, de a rutinosabb társak is be-, valamint elfogadtak. Örültem, hogy a Soproni MAFC-NyME ellen bemutatkozhattam a csapatban, amit a jövőben is szívesen erősítenék.

- Netán szóba került, hogy másutt íródik tovább a pályafutásod?

- Először másfél évet húztam le az Óbudai Kaszásoknál, kettőt az MKB-Euroleasing Vasasnál, majd a szintén kosárlabdázó bátyámat, Blaskovits Lászlót követve egyet a Soproni Kosárlabda Klubnál, míg kettőt a Falco KC Szombathelynél. Eztán érkeztünk meg a családunkkal Székesfehérvárra, ami azóta is a „főhadiszállásunk”. Ha mondhatok ilyet, továbbra is laknék a koronázó és játszanék a királynék városában. Mivel a veszprémi elöljárókkal nemrég egyéves amatőr szerződést kötöttem, ha kis volumenben is, de teljesülni látszik az óhajom.

- Mit mondanak az értő szemek, s mit gondolsz te magad, mely tulajdonságok tekinthetők az erősségeidnek és melyek azok, amik az elkövetkező időszakban fejleszthetők?

- Állítólag nincs gond a labdaérzékemmel, vagy mint egyesek fogalmaznak: jó a kezem. Viszont az állóképességem és a sebességem korrekciókra szorul. Egy jó veszprémi közösségben – pláne, amilyen most körvonalazódik – tovább fejlődhetek. A sok mérkőzés alighanem segítségemre lesz.