Mindenki bizonyíthat Pápán

Már a felkészülés első periódusában jól megértik egymást a pályán a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém aktívái, akik a szeptember hatodiki pápai Balogh József-emléktornán is látványos kosárlabdát játszanának.

Az alapozás harmadik hetében már mindenki Mérész Csaba vezetőedző rendelkezésére áll, ami lényeges: a sportolókban erős a versenyszellem és felettébb keményen dolgoznak. Augusztus második felében Oltárczy Máté és Kováts Viktor is csatlakozott a kerethez, melyben ott iparkodik a két kaposvári fiatal, a helyi egyetemen továbbtanuló Kovács Dániel és Herbel Péter is. Hamar kiderült, hogy az újonnan igazoltak - Simon László és Körtélyesi Gergely - komoly erősítést jelentenek, minden bizonnyal az együttes hasznára lesznek. A szakmai főnök kulcsszerepet szán nekik, fontos láncszemek lesznek a gépezetben. Igaz, ők már másutt is bizonyítottak, elképzelhető, hogy itt is példaképpé válnak.

Mérész-edző azon van, hogy az október eleji bajnoki rajtig egységes csapatot, igazi közösséget kovácsol. A foglalkozások gördülékenyen zajlanak, az újak gyorsan beilleszkedtek és pompásan megértik egymást a „régiekkel”. A tréningeken zsákolások és blokkolások mellett alley-oopokat is bemutatnak. Sipos Ádámékban megvan az akarat, a szándék, alig várják, hogy éles helyzetben is megmutathassák, hogy mire képesek. Hétvégén a felkészülési időszak első felmérője következik, a pápai Balogh József-emléktorna. A mieink az egyik elődöntőben (9.30 óra) a legutóbb az alsóházi rájátszásban szerepelt Soproni MAFC-NyME-vel, míg a másikban a hazaiak a Falco KC Szombathely II-vel találkoznak. A győztesek az ottani Városi Sportcsarnokban vívják majd a finálét.

- Szerencsére bő kerettel dolgozhatok. Minden poszton két közel azonos tudású kosárlabdázó van, akik kiegészítik egymást. Ilyenformán kezd csiszolódni a játékunk - mondta Mérész Csaba. A felkészülésünk a tervek szerint halad, a srácok nem unatkoznak, alaposan megizzasztom őket. Szerintem mindnyájan jó kondícióra tesznek szert. Mindenki pontosan tudja, hogy mit kérek támadásban és védekezésben: elől egy gyors és látványos játékot, míg hátul egy agresszív csapatszintű védekezést. Alapvető, hogy csak nehezen legyünk verhetők, ráadásul minél ritkábban. Hiszem, hogy az újak sokat tesznek majd hozzá a játékunkhoz. A pápai rendezvény mindazonáltal nem az eredményről szól, inkább gyakorlásként fogjuk fel, felmérjük, hogy valójában hol tartunk. Valamennyi játékosom elutazik a megyebeli riválishoz, lévén, mindenkinek bizonyítási lehetőséget adnék, a fiatalokat is forgatnám a pályán. Szerencsére mindenki elszánt és sikerre éhes. Meggyőződésem, hogy egységes és jó gárdánk lesz az NB I/B Nyugati-csoportjának nyitányáig. Ám egy pillanatra sem szabad elbízni magunkat, lévén, a holt idényben az ellenfeleink is acélosabbá tették a kereteiket.

A tudatosan dolgozó veszprémiek bíznak abban, hogy közösen elérhetik a céljaikat. Tisztában vannak azzal, hogy kemény évad elé néznek, de állnak a kihívások elé. A cél, hogy jövő tavasszal arra a helyre kerüljenek, ahová a szimpatizánsok igazán várják őket.