Éremhalmozó tájfutók

Kimagaslóan sok szép eredményt értek el VHSE tájfutói a múlt hétvégén, a Veszprémben lezajlott megyei tájékozódási futó bajnokságokról.

Három megyei bajnoksággal indult az őszi versenyszezon a megyei tájékozódási futó sportban. Szeptember első hétvégéjén Veszprémben, a Jutasi lakótelepen és környékén került megrendezésre a két fordulóból álló, rövidtávú egyéni versenyszám, valamint a sprint váltó és a pontbegyűjtő csapatbajnokság.

A lakótelepi zöldövezeti és városi parkerdei terepre kitűzött pályák kitűnő lehetőséget kínáltak a következő hétvégén sorra kerülő rövidtávú országos bajnokságra való felkészülésre, így távolabbi régiókból is érkeztek versenyzők, sőt néhány külföldi (szlovák illetve cseh) tájfutó is emelte a megmérettetés színvonalát.


Fotók: Bálint Mónika

A rendező Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai közül többen a szervezési feladatokat koordinálták ezúttal, de még így is sokan rajthoz állhattak, különösen a fiatalok, akik számos szép éremmel gazdagították az egyesület hírnevét. A mérlegen 6 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérem áll egyéniben, valamint 5 aranyérem, 3 ezüst- és 3 bronzérem csapatban.

A 4 futamon való, végig sikeres helytállást mutatja, hogy jópáran mindegyik eredményhirdetésen felállhattak a dobogó valamelyik fokára; közülük is három utánpótlás korú versenyzőnk, Angyal Dániel, Bálint Benedek és Mérő Dominika bizonyult a legeredményesebbnek, akik mindhárom versenyszámban megyei bajnoki címet szerezve, három-három aranyéremmel zárták a mozgalmas hétvégét.

Eredmények

Veszprém Megye Nyílt Rövidtávú Tájékozódási Futó Bajnoksága

F10: 1. Schäfer Ferdinánd,2. Bálint Gergő, 3. Esztergályos Botond
F12: 1. Angyal Dániel, 2. Bálint Ádám
F14: 1. Bálint Benedek, 2. Etlinger András, 3. Miskey Bendegúz
F40: 2. Schäfer István Zsolt, 3. Barát János
F50: 1. Kaptur József
N10: 2. Gaschler Emma
N14: 1. Mérő Dominika
N18: 2. Kocsispéter Kata
N21: 3. Széplaki Erika
N40: 2. Kapturné Bíró Anna
N50: 2. Böröczkyné Makai Anna
N60: 1. Wieder Ilona

Veszprém Megyei Sprint Váltóbajnokság

14 éves kategóriában aranyérmes a VHSE 1. sz. csapata: Bálint Benedek, Mérő Dominika, Angyal Dániel; ezüstérmes a VHSE 2. sz. csapata: Miskey Bendegúz, Papp Viktória Éva, Bálint Ádám; bronzérmes a VHSE 4. sz. csapata: Vincze Barnabás, Berzsenyi Bence, Kápolnás Kata

18 éves kategóriában aranyérmes a VHSE csapata: Bácskai Péter, Kocsispéter Kata, Tokai-Kiss Bálint

21 éves kategóriában ezüstérmes a VHSE csapata: Gaschler Gábor, Gashler-Gyeviki Nóra, Széplaki Erika

40 éves kategóriában bronzérmes a VHSE 1. sz. csapata: Marton Balázs, Németh Zsoltné, Schäfer István Zsolt

Veszprém Megyei Pontbegyűjtő Csapatbajnokság

14 éves kategóriában aranyérmes a VHSE 1. sz. csapata: Mérő Dominika, Bálint Benedek, Angyal Dániel; bronzérmes a VHSE 2. sz. csapata: Papp Viktória Éva, Bálint Ádám, Miskey Bendegúz

21 éves kategóriában aranyérmes a VHSE csapata: Széplaki Erika, Gaschler Gábor, Gashler-Gyeviki Nóra

40 éves kategóriában aranyérmes a VHSE 1. sz. csapata: Wieder Ilona, Kaptur József, Németh Zsolt; ezüstérmes a VHSE 2. sz. csapata: Böröczkyné Makai Anna, Kapturné Bíró Anna, Mérő Edit