Ha szerda, Köztársaság Kupa!

Szeptember utolsó napján gyűlnek össze a megye általános iskolás diákjai a Köztársaság Kupa elnevezésű atlétikai viadalon.

Szeptember 30-án, szerdán rendezik az idei Köztársaság Kupa atlétikai versenyt a veszprémi stadionban. A Veszprém városi és megyei általános iskolások számára rendezett megmérettetés házigazdája a veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola.

A hagyományos atlétikai viadal idén a Veszprém városi települési értéktárba is felvételt nyert. Tavaly közel 800 diák mérette meg magát, a szervezők idén is népes mezőnyre számítanak. További részletek után a VEDAC edzőjénél, Kungl Józsefnél lehet a 30/2043148-as telefonszámon, valamint a bathory@vpbathory.sulinet.hu e-mail címen lehet.

A versenyen a 2001-es, 2002-es, 2003-as, 2004-es születésű diákok, valamint a 2005-ös születésű 5. osztályos tanulók vehetnek részt. Versenyszámonként és korosztályonként 3 fő képviselheti iskoláját, egy versenyző legfeljebb 2 versenyszámban és a váltóban indulhat. Több versenyző egyéni indulóként indulhat, a rövid távú futásoknál elektromos időmérés lesz. A programban 60 méter, 100 méter, 2000 méter, váltófutás, távolugrás, magasugrás, kislabda hajítás, súlylökés is szerepel.