Kálomista elhagyta a kórházat, elismerés Sabaténak

Katéteres szívműtétje után vasárnap elhagyta a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát Kálomista Gábor, az MVM Veszprém kézilabdacsapatának társelnöke, aki hétfőn már munkába is állt.

„Köszönöm a sok érdeklődést és a jó kívánságokat! Örömmel erősíthetem meg, hogy már valóban dolgozok, és ma végre dr. Fonyó Károly elnök úr társaságában a csapatunk vezetőit és a játékosokat is meglátogathatom. A távolból már korábban gratuláltam nekik a kettős zágrábi sikerhez, a nagyon értékes BL győzelemhez és az azt követő SEHA Liga meccsen nyújtott teljesítményükhöz. Váratlan nehézségekkel kellett megbirkózniuk, ismét megmutatták, hogy milyen nagyszerű csapatot alkotnak. Ezt az alkalmat is megragadva szeretnék köszönetet mondani Dr. Merkely Béla igazgató úrnak, aki a klinikán a műtétemet vezette.” – nyilatkozta Kálomista Gábor a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

A társelnök szavaihoz kapcsolódva Fonyó Károly is nagy elismeréssel nyilatkozott a különleges kihívást jelentő hétvégi kettős győzelemről.

„Külön elismerés illeti Xavier Sabatét, a megbízott vezetőedzőnket, akiről eddig is tudtuk, hogy egy kiválóan felkészült szakember, aki a mérkőzések videó-elemzései után nagyon fontos dolgokra hívta fel a figyelmet, most viszont már azt is, hogy önállóan is biztos kézzel képes irányítani a csapatot. Imponáló módon kezelte a Zágráb elleni BL találkozón a kiállított Ilics és a sérülést szenvedett Zeitz kiválása utáni kritikus helyzetet, így továbbra is a teljes bizalmunkat élvezi. Ami pedig Carlos Ortega utódjának kiválasztását illeti, nagy újdonsággal egyelőre még nem szolgálhatok. Négy jelöltünk is van, és semmi okunk a kapkodásra. Ahogy Ortegával is megfontoltan bontottunk szerződést, az új vezetőedző kijelölése is átgondolt előkészítés eredménye lesz” – hangsúlyozta a klub elnöke.