Fittyet hánytak az esőre

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a hagyományteremtő és jótékonysági Marian Cozma-emlékfutás résztvevőit, akik hétvégén hidegben és szakadó esőben teljesítették a szervezők által kijelölt penzumokat.

Már több mint hat és fél éve hiányoljuk őt, s még ma sem tudjuk igazán felfogni, hogy nincs többé velünk. Madárka idén lett volna harminchárom éves. Mindössze huszonhat esztendős volt, mikor brutális kegyetlenséggel megölték, szíven szúrták. Hisszük, hogy az óriástermetű beálló most fentről, szokásához híven mosolyogva néz le ránk.


Fotók: veszpremkfc.hu

A VKFC a társszervező helyi atlétikai műhellyel, a VEDAC-cal hétvégén két távon várta Marian Cozma tisztelőit, a rá emlékezőket és a mozogni vágyókat. A bátrak a regisztrációt követően egy kilométeres futásra és hat kilométeres versenyre jelentkezhettek. A házigazdák a nevezési díjból befolyt összeget a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára utalták át. Sajnos a bevétel ilyenformán nem rúgott magasra, tudniillik a szeszélyes ősz nagyban keresztülhúzta a számításokat, átírta a gondosan összeállított forgatókönyvet. A folyamatosan hulló égi „áldás” miatt csak félszázan jöttek el a szabadidős megmozdulásra. A szervezők egyébiránt külön díjazták a férfiakat és a nőket, az 1995 után és az 1975 előtt születetteket. Az indulók végül dacoltak a kellemetlen körülményekkel, teljesítették a szakaszokat. A rövidebben kedvük szerint sétálhattak, kocoghattak, főként Marian Cozma emléke előtt adózhattak. A mostoha körülmények nem jelentettek leküzdhetetlen akadályokat az indulóknak, akik a közeli parkolót, valamint a Veszprém Arénát megkerülve teljesítették a távokat. A célba érkezés a játékos emlékművénél volt. A hosszabb távot teljesítők emlékpólót vehettek át. Az ünnepélyes eredményhirdetés során a legjobbak Nagy Lászlótól, a veszprémi kézilabda-egyesület csapatkapitányától vehették át a megérdemelt díjaikat: érmeiket és okleveleiket. Az esemény tombolasorsolással zárult – a Man at Work, a Chianti Étterem, a Chianti Gourmet Delicate, a Betekints Wellness és Konferencia Hotel, a Lucifer Pizzéria, az Allegro Café és Étterem, a Kebab Bár, a Fejesvölgy Vendéglő, a VeszprémFest, a Magyar Telekom Nyrt. és a VKFC jóvoltából értékes nyeremények találtak gazdára. Így étkezési és wellnesz utalványok, ajándékcsomagok, csarnoklátogatások, emlékpólók és -zászlók, de még dedikált pályaborítás is.

– Noha az időjárás keresztbe tett nekünk, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával létrejött seregszemlének, méltón emlékeztünk meg Marian Cozmáról. Szerencsére a rá emlékező rajongók fittyet hánytak az esőre, s sportfelszerelésben fejezték ki tiszteletüket. A kedvünket olyannyira nem vesztettük el, hogy a terveink szerint jövőre ismét megrendezzük az emlékfutást – jegyezte meg Remport Csaba, aki a tragédiát követően a VKFC tagjaival többezres, városunkat átszelő gyászmenetet szervezett az MKB Veszprém KC gyilkosságot követő első mérkőzése előtt, majd a felvonulás után egy évre, példátlan civil összefogás eredményeként szobrot emeltetett a multifunkcionális sportcsarnok előtti téren. A Munkácsy-díjas művész, Mihály Gábor 2010. február hatodikán felavatott alkotásánál azóta is mindig vannak virágok, koszorúk és mécsesek.

Eredmények

Férfiak:
Húsz évnél fiatalabbak: 1. Takács Balázs, 2. Takács Kornél.
Felnőttek: 1. Károly László, 2. Bókony Norbert, 3. Válóczi Miklós.
Szeniorok: 1. Szalay Zsolt, 2. Barosi Zoltán, 3. Amrein Tamás.

Nők:
Húsz évnél fiatalabbak:
1. Ladányi Fruzsina.
Felnőttek: 1. Schmidt Adrienn, 2. Kiss Anita, 3. Béni Samu Eszter.
Szeniorok:
1. Sefcsikné Solymosi Ildikó, 2. Szarvasné Répási Éva, 3. Tóthné Stupián Anikó.