Juricsis Kupa: Bálint-fivérek és édesapjuk is a dobogón

Szombathely adott otthont Magyarország 2015. évi Egyetemi és Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságának, amellyel azonos helyszínen és időpontban került megrendezésre – annak kísérő rendezvényeként – a Jurisics Kupa. A háromnapos regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyen a részben szombathelyi kötődésű Bálint családból négyen indultak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület színeiben, és értek el mindannyian dobogós helyezést.

A változó hosszúságú – rövid-, közép- és rövidített normáltávú – pályákat Szombathely Fő tere, az Iseum és a történelmi belváros érintésével, majd a Falumúzeum területén, végül az utolsó futamon a parkerdőben tűzték ki a szervezők. A sportág iránt érdeklődő kezdők mindhárom napon a tájékozódási futást népszerűsítő céllal kialakított egyszerűbb pályákon, néhol szalagozással segített útvonalakon, valamint történelmi sétán kóstolhattak bele a térképolvasás rejtelmeibe. A részt vevők lelkesedését a harmadik futam idejére alaposan elromló idő sem törte meg, a vasárnapi szakadó esőben és alig 4 fokban, bőrig ázva is sokan teljesítették a távokat.


Báint Benedek aranyérmes (Fotó: Bálint Mónika)

Egy sajnálatos hiba miatt (két ellenőrző pont nem a térképen jelölt helyen volt) az első napi eredményeket néhány kategóriában törölni kellett, ami a végeredményeket is módosította, ennek ellenére a Bálint-fiúk összetettben így is két arany-, és két ezüstéremmel zárták a versenyt:

FN10D: 1. Bálint Gergő
F12C: 2. Bálint Ádám
F14B: 1. Bálint Benedek
F40: 2. Bálint Bence

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook