Országos bajnoki cím a Pilisben

Pilisszentlélek mellett, a Hoffmann vadászház környékén került megrendezésre az idei év utolsó tájékozódási futó egyéni országos bajnoksága, a Normáltávú OB, amelyet a 2015-től bevezetett egyfordulós (selejtező nélküli) formában bonyolítottak le. A nők 14 és 70 év, míg a férfiak 14 és 90 év közötti kategóriákban teljesíthették a korcsoportjuknak megfelelő nehézségű pályákat.

A Dobogókőhöz közeli, túrázók által is kedvelt, klasszikus középhegységi terep roppant részletgazdag, szabdalt domborzatú, ámde jól futható szálerdő borítja. A pályák technikailag is kifejezetten színvonalasra sikerültek, a teljesítésük kemény erőpróbát jelentett mindenkinek. Ehhez hozzájárult az is, hogy a sok eső miatt nagyon párássá vált az erdő, nehezítve a látási viszonyokat, és a térképek apró részleteinek kisilabizálását. Mindezek a győztes időkre is rányomták a bélyegüket, de különösen a mezőnyök végén látszott, mennyire komoly kihívással néztek szembe a résztvevők: a versenyzők az átlagosnál jóval hosszabb időt töltöttek kint a terepen.


Fotó: Bálint Bence

A megmérettetést a Veszprémi Honvéd Sportegyesület két hölgyversenyzője vette legsikeresebben: Mérő Dominika N14Elit kategóriában 62 induló közül a 4. legjobb idővel teljesítve a távot bajnoki pontszerző helyen végzett, Wieder Ilona pedig a szeniorok között, N60A kategóriában nyerte el a Magyarország Normáltávú Egyéni Bajnoka címet.

A Honvédosok még egy szép sikernek örülhettek a hétvégén: az azonos terepen, másnap megrendezett Országos Egyesületi Váltóbajnokságon az N150 kategóriában induló Böröczkyné Makai Anna – Wieder Ilona – Németh Zsoltné összetételű csapat igencsak szoros küzdelemben 4. helyezést ért el.