Dobogós tájfutó érmek a Vértesben

A hazai tájfutókon kívül finn, norvég, svájci, svéd, osztrák, német, belga, brit, cseh, horvát és szlovák versenyzők részvételével zajlott le a 63. Őszi Spartacus Kupa nemzetközi tájékozódási futó verseny a Vértesben.


Piros pólóban Mérő Dominika (Fotók: Bálint Bence)

A 900-nál is több nevezőt számláló megmérettetésen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői is indultak. A két nap során embert próbáló terepen, mély völgyeket és meredek hegygerinceket keresztezve, sok helyen sziklaszirteken átmászva teljesítették az összességében akár több száz méter szintkülönbséget is számláló pályákat. Szerencsére az időjárás is kegyes volt még egy nagyszabású, novemberi, erdei sportrendezvényhez, a dobogóra kerülésért szinte nyárias melegben küzdhettek a részt vevők. Az idilli körülményeket mindössze egy szokatlan esemény, a Harlekin katicák rajzása árnyalta valamelyest; a kis szárnyasok ezrével repültek, és nem kis bosszúságot okozva, szó szerint mindent elleptek.


Vass Tibor

A külföldi versenyzők – különösen a szenioroknál – számos kategóriában hódították el a legértékesebb helyezéseket, így különösen szép, hogy a VHSE tagjai közül a 75 éves férfiak között Vass Tibor 3. lett, az 50 éves nőknél pedig Böröczkyné Makai Anna jutott fel a dobogó 2. fokára összetett időeredménye alapján.

A fiatalabbaknál az erős 14 éves női mezőnyben Mérő Dominika érdemelte ki a 3. helyet, míg a népes Nyílt Kezdő kategóriában Perczel-Szabó Krisztiánnak sikerült ezüstéremmel zárnia a versenyt.